www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Rodinný klan Merksteijnů v MS se dvěma focusy (aktualizace)

22. prosince 2007 • 15:00

Peter van Merksteijn a jeho syn Peter junior, aktuální mistr Nizozemí ve skupině N, plánují několik startů v mistrovství světa s dvojicí Fordů Focus WRC06. První soutěží měla být lednová Rallye Monte Carlo, nakonec se ale debut týmového dua odehraje až o několik týdnů později ve Švédsku. Dvě „nula-šestky“ otce a syna Merksteijnů by se pak měly objevit i na všech zbývajících asfaltových podnicích MS, tedy v Německu, Španělsku a na Korsice.

Petera juniora bude navigovat Eddy Chevaillier, který na Monte usedne vedle Francoise Duvala. Merksteijn s Chevaillierem by se v průběhu roku měli účastnit i domácího mistrovství, zatím je však potvrzen start pouze na zahajovacím podniku, březnové Tank S Rally v Emmeloordu. Peter senior, který pořídil prvního focuse v polovině letošní sezony a postaral se tak o premiéru této evoluce fordu v seriálu národní úrovně, letos na domácí šampionát nebude mít čas – pořídil totiž okruhový prototyp od Porsche, se kterým absolvuje mistrovství Le Mans Series.

Aktualizace: během Vánoc Peter van Merksteijn junior upřesnil svůj program na sezonu 2008. S focusem objede celkem osm soutěží MS - Švédsko, Jordánsko, Sardinii, Finsko, Německo, Španělsko, Japonsko a Wales. V rámci domácího mistrovství pojede na třech podnicích, konkrétně na Tank S Rally, Hellendoornu a Conrad Euregio Rally.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist