www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Subaru Impreza N14 dorazilo i do Plzně pro Jana Sýkoru

15. února 2008 • 00:30

Nová rallyová sezóna se sice již lednovou IQ Jänner rallye rozběhla, ale pro Honzu Sýkoru a Martinu Škardovou začne teprve 19.-20. dubna ve Vyškově. Právě MČR ve sprintrally by mělo být letošní prioritou talentované blovické posádky.

Během následujícího týdne čeká plzeňský tým FOX CARGO zahájení stavby nového Subaru Impreza WRX STI specifikace N14. Na nepříliš časté variantě, kdy jeden tým provozuje automobily dvou konkurenčních značek, mají podíl obchodní aktivity Milana Lišky s vozy mitsubishi i subaru. Posádka Jan Sýkora - Martina Škardová se subaru absolvuje od července druhou polovinu soutěžní sezóny. Auto má japonskou homologaci a může být použito pro přestavbu na závodní variantu. Disponuje přeplňovaným motorem o objemu dva litry a pohonem všech kol.

Převodovka KAPS bude bezsynchronní s možností řazení bez použití spojky. Model N14 připravovaný pro Honzu s Martinou bude mít i nové diferenciály včetně aktivního elektronicky řízeného centrálního. Elektronika EMD a tlumiče Öhlins jsou nově vyvíjené. Vozidlo do týmu dorazilo s volantem na pravé straně a tak jedním z prvních kroků bude přestavba řízení. Vše by mělo probíhat po malých krůčcích a s důrazem na co nejkvalitněji provedenou práci.

Díky nadcházejícím zkušenostem s mitsubishi i subaru získá tým cenné informace o tom, jaký typ vozu Honzovi s Martinou sedí nejvíce. To by mělo pomoci v boji o nejcennější umístění.

„Díky podpoře Milana Lišky a našich partnerů, hlavně společnosti Thermica, absolvujeme společně s Martinou celý seriál sprintrally. V první polovině roku s mitsubishi postaveným před Pražským sprintem, v té druhé to již bude s novým Subaru Impreza. To je dle mého názoru mnohem krásnější ve skutečnosti, než na fotografiích a věřím, že to potvrdí i všichni fanoušci rallye,“ těší se na nový vůz i začátek sezóny Honza Sýkora.

Vlastimil Resl
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist