www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Dani Sordo vítězem O.K. Auto Ralli

14. července 2008 • 06:00

Dvojka týmu Citroën Sport Dani Sordo zvítězil v sobotní O.K. Auto Ralli, soutěži, kterou bral jako test na nadcházející podnik mistrovství světa, Finskou rally.

Sordo ovládl jednodenní podnik od první rychlostní zkoušky a až do posledního osmého testu před sebe nikoho nepustil. „V průběhu dne jsme se koncentrovali na rozpis,“ říká Dani. „V autě jsem se cítil jistě a i s nastavením jsem byl na tomto povrchu spokojen. Před soutěží i v průběhu pršelo, a tak byly vložky docela mokré. My jsme z toho ovšem jen profitovali, jelikož jsme tím tak nasbírali pro nás nové poznatky.“

„Myslím si, že nám soutěž pomohla získat zkušenosti s tímto druhem povrchu a charakterem zdejších vložek, což zvyšuje mou sebedůvěru v přípravě na další podnik WRC. Ačkoliv to nebyl náš hlavní cíl, jsem rád, že jsme zde dokázali vyhrát. Je to vůbec mé první vítězství s vozem WRC, s Marcem i s C4. Doufám, že to je jen začátek!“ věří Sordo.

Spokojen s vystoupením ve Skandinávii byl i manažer týmu Laurent Fregosi. „Tento test byl prospěšný hned ze dvou důvodů,“ prozrazuje Fregosi. „Zatímco Dani s Marcem najeli kilometry v ostrém tempu, my jsme si zde potvrdili nastavení, ke kterému jsme došli v předsoutěžních testech, což je velmi dobré.“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.07.2008 19:34
rallydriver
Nevím jestli jste si všimli, ale ve Finsku jel i Aaron Burkart. Sice na Bohemku nepřijel, protože podle omluvenky neměl k dispozici motor. Ale připadá mi to divný. Ve Finsku jel už v polovině června na Keski-Uusimma. Pak jel Ypres, týden před Bohemkou a týden po ní už je všechno vpořádku. A tento týden má jet doma Eifel. No asi je důležitější připravit se na start v JWRC na Neste Rally.
toplist