www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Mark Van Dalen: "BFGoodrich Drivers Team je srdeční záležitost"

24. července 2008 • 14:40

Už samotný postup do finálové pětice pro volbu českého jezdce do BFGoodrich Drivers Teamu na 38. ročník Barum Rally Zlín bezesporu znamenal velký úspěch. Vítěz mohl být samozřejmě jen jeden, ale právě o jeho jméně se s definitivní platností rozhodlo dnes krátce před polednem v budově Autoklubu České republiky v Praze.

Kromě vybraných zástupců českých motoristických médií se volby zúčastnili také Daniel Cahel za české zastoupení značky BFGoodrich a Mark Van Dalen, jehož tým má na starosti přípravu vozu Peugeot 207 Super 2000, s nímž startují vybraní jezdci v rámci zmiňovaného programu.

„Jsem v České republice vůbec poprvé. Na projektu BFGoodrich Drivers Team nám velmi záleží, je to pro náš tým Kronos Racing takříkajíc srdeční záležitost. Intercontinental Rally Challenge je pro nás důležitým šampionátem. Jsem rád, že v něm můžeme startovat se třemi vozy. V posledních ze čtyř letošních dosavadních startů jsme dokázali dvakrát zvítězit a rádi bychom totéž zopakovali i na Barum Rally Zlín,“ řekl před zahájením volby Mark Van Dalen.

„Vybraný jezdec by pak měl být nejen dobrým soutěžním pilotem, ale také tím správným zástupcem České republiky a rovněž značky BFGoodrich,“ dodal šéf týmu Kronos Racing.

„Finální výběr závěrečné pětice jezdců jsme konzultovali s BFGoodrich a Kronosem. Nebylo vůbec snadné vybrat jen pět jmen. Vybraný pilot se se svým navigátorem zúčastní 6. – 7. srpna 2008 testování v Belgii, k dispozici bude mít výchozí tovární nastavení a samozřejmě možnost vlastních úprav. Zbývá jen dodat, že posádka bude mít tento start plně hrazen, pojede pouze za sebe, Českou Republiku a BFGoodrich,“ shrnul poslední minuty před hlasováním Josef Pátl z Mediasport.cz

Do uzavřené volební urny bylo následně vhozeno celkem 15 hlasovacích lístků, na kterých bylo zaškrtnuto písmeno, označující příslušnost k jezdci. Následně byla urna před zraky všech přítomných otevřena a jednotlivé hlasy veřejně sečteny na tabuli. Jasným vítězem hlasování se nakonec stal otrokovický Pavel Valoušek.

„Děkuji všem, kteří se dnes zúčastnili tohoto společného projektu. Nyní potřebujeme, abyste pomohli Pavlu Valouškovi k tomu, aby byl co nejvíc v pohodě a abychom tak společně s ním při Barum Rally Zlín 2008 dosáhli úspěchu,“ uzavřel dnešní volbu Mark Van Dalen.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist