www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Video z Fuchs Oil Rally Příbram

foto

20. prosince 2008 • 04:25

Závěrečným podnikem letošního mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla Fuchs Oil Rally Příbram. Vinou nepříliš rychlého kurýra přinášíme snímky z této soutěže od našeho stálého redakčního spolupracovníka Aleše Trhlíka až nyní.

žádný příspěvek celý článek »

Charouz Racing System zůstává v rally i na okruzích

foto

17. prosince 2008 • 13:15

Závodní stáj Charouz Racing System bude i nadále působit v rally i na okruzích. Šéf týmu Antonín Charouz přichází s tímto prohlášením poté, co se v českých médiích kupí spekulativní a neověřené informace o konci mistrovské sestavy.

příspěvků: 5 celý článek »

Pozvánka na reportáž o systému ONI

foto

11. prosince 2008 • 14:30

Pokud vás zajímá letošní bezpečnostní novinka české rallyové scény, tak si v pátek pět minut před osmou hodinou večerní zapněte program ČT4 Sport. Součástí Rallye magazínu totiž bude reportáž o sledovacím systému ONI.

žádný příspěvek celý článek »

Setkání asociace jezdců v Kart Centru

foto

3. prosince 2008 • 03:00

AJR pořádá ve spolupráci s Kart Centrem Radotín „SETKÁNÍ JEZDCŮ RALLY“ v Kart Centru Radotín 24. 1. 2009 od 10 00 hod. V rámci setkání dojde k seznámení s programem AJR, po němž bude následovat diskuze. Následně proběhně závod na motokárách, kterého se mohou zúčastnit všichni jezdci, spolujezdci rally (pro přihlášení do závodu je nutno předložit licenci jezdce).

žádný příspěvek celý článek »

Sparrow racing teamu bilancuje sezónu 2008: MMČR – tř. N2

foto

1. prosince 2008 • 05:00

I v letošní sezóně MMČR ve třídě N2 hrály prim Hondy z týmu Sparrow racing. Již před úvodním podnikem sezóny na území ČR Valašskou rally bylo všem fanouškům zřejmé, že boj o titul bude více než napínavý. Podle všech předpokladů se mělo rozhodovat o vítězi třídy N2 mezi Vaškem Dunovským, Patrikem Hlachem, Honzou Jakubcem a Jiřím Trojanem.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád převzal ocenění FIA Talent roku

foto

25. listopadu 2008 • 13:00

Velmi zajímavé události se děly a dějí v poslední době v soutěžácké rodině Semerádů. Vše začalo nečekanou nominací Martina Semeráda do výběru Pirelli Stars Drivers Shoot Out a následným skvělým úspěchem v tomto klání. Ve stejnou dobu bojoval o pár set kilometrů více na východ starší ze Semerádů Josef, o poslední body do Mistrovství České republiky ve Sprintrally, a také úspěšně.

žádný příspěvek celý článek »

Systém HANS povinný v MMČR a MČR sprint v roce 2009

foto

21. listopadu 2008 • 07:00

Jak již bylo v loňském roce předhlášeno, od sezóny 2009 vstoupí do kolbiště bezpečnostní prvek zvaný HANS. Po mistrovství světa a mistrovství Evropy se tak Česká republika řadí k dalším národním šampionátům, ve kterých bude tento 'strašák' zaveden jako povinný.

příspěvků: 13 celý článek »

Předběžné kalendáře MČR historiků a K4 PČR

foto

20. listopadu 2008 • 06:00

Po mezinárodním mistrovství České republiky v automobilových soutěžích a rallysprintovém šampionátu přinášíme předběžné kalendáře na rok 2009 také u dvou zbývajících seriálů - mistrovství České republiky historických vozů a K4 Poháru České republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Jak by mohl vypadat kalendář MMČR 2009?

foto

29. října 2008 • 15:30

Do konce letošního roku zbývají ještě dva měsíce, přesto již řada okolních zemí zná své kalendáře na nadcházející sezónu. Přestože se bude s největší pravděpodobností začínat až na jaře, můžeme si již dnes naznačit, jak by kalendář velkého šampionátu mohl vypadat.

příspěvků: 3 celý článek »

Sakra, proč nic nevidím?

foto

24. října 2008 • 01:00

Pokusím se Vám přiblížit jak to vypadá z pohledu posádky při startu a průběhu rychlostní zkoušky na Barum rally, největší a nejprestižnější rally u nás. Předesílám, že RZ se jela za tmy v centru města Zlína a všude byly přítomny desetitisíce nažhavených fanoušků motoristického sportu. Naše posádka si žádné velké ambice při Barum Rally nedávala.

příspěvků: 1 celý článek »

Jiří Volf^2 – V podzimní pauze odpočívám jezdecky

foto

22. října 2008 • 05:00

Uběhlo několik měsíců kdy jsme naposledy viděli Jirku Volfa za volantem Mitsubishi Evo IX. Přesto je team dále aktivní na závodech rally. Jaké jsou informace a jaké jsou aktivity teamu Vám přinášíme v tiskové zprávě.

žádný příspěvek celý článek »

Setkání mistrů: Přípravy vrcholí, přihlášky přicházejí

foto

21. října 2008 • 10:25

Sezona mistrovských automobilových závodů již skončila, a tak jsou poslední dva měsíce roku ve znamení různých volných podniků nebo setkání. Pořadatelé Autodromu Sosnová zvou všechny příznivce rychlých kol na sobotu 8.listopadu na tradiční Global Assistance Setkání mistrů. V něm se opět představí nejlepší jezdci z rally, rallycrossu a autocrossu.

žádný příspěvek celý článek »

Pořadatelé barumky obdrželi velmi vysoké hodnocení

foto

16. října 2008 • 09:10

Osmatřicátý ročník Barum rally Zlín 2008 lze hodnotit jedním slovem výborný. Barumka prokázala nesmírně vysokou organizační úroveň a sportovní hodnotu. Letošní ročník se vedle Mistrovství Evropy v rally jezdců jel podruhé jako součást prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod výraznou mediální podporou promotéra šampionátu satelitní stanice Eurosport.

žádný příspěvek celý článek »

Hoši děkujeme...

foto

7. října 2008 • 18:44

Na začátku letošní rallyové sezóny byl široké veřejnosti představen unikátní projekt, ve kterém spojilo svoji sílu několik subjektů. V první řadě šlo o pneumatiářský gigant BFGoodrich, dále potom prestižní belgický tým Kronos Racing, který je přímo napojen na Peugeot Sport.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam.cz Rally Team obětí infekce převodovek

foto

1. října 2008 • 01:00

Seznam.cz Rally Team reprezentovali v Příbrami, na poslední soutěži Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, Karel Trněný s Václavem Pritzlem s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Po zlepšujícím se výkonu, kdy v sobotu doháněli minutovou ztrátu způsobenou prasklou poloosou, se stali jednou z mnoha obětí „infekce“, která postihla převodovky mnoha dalších posádek.

žádný příspěvek celý článek »

toplist