www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Freddy Loix testoval na Dakar 2009 (+VIDEO)

25. července 2008 • 14:00

Belgický jezdec Freddy Loix patří k největším favoritům letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. V příštím roce by rád vyzkoušel legendární pouštní maratón tentokráte přesunutý do Jižní Ameriky. V minulých dnes se dokonce zúčastnil testů s jedním ze speciálů.

Freddy Loix již nyní jedná s několika týmy o účasti na Dakaru 2009. Nepříjemným pro osmatřicetiletého Belgičana je fakt, že termín Dakaru se kryje se zahajovacím podnikem IRC, Rallye Monte Carlo. V případě, že by i příští rok jel kompletní seriál IRC, musel by jít Dakar stranou...

Že to myslí vážně dokázal již v minulých dnech, kdy testoval speciál Bowler Nemesis holandského týmu, který je jako jeden z mála dakarských vozů osazen speciálním samovyprošťovacím zařízením. Test byl zaměřen primárně na nastavení podvozku a hlavně tlumičů, takže testu se účastnili i dva specialisté ze společnosti Reiger.

„Během testů jsme měli sucho i mokro, takže jsme mohli vůz vyzkoušet v různých podmínkách. Auto se řídí velice dobře, ale motor zatím není úplně nejvýkonnější. Ale byl to jen testovací vůz s výkonem kolem dvou set koní, ostrý speciál by měl mít o osmdesát až sto koní víc,“ prozradil Freddy Loix.

Video z testu Freddyho Loixe

Walter Broekmans
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist