www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Pavel Valoušek testuje v Belgii (+FOTO)

7. srpna 2008 • 14:30

Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza měli první možnost seznámit se s vozem Peugeot 207 Super 2000, s nímž pojedou na domácí Barum rally. Na belgické testovací trati si česká posádka vyzkoušela vše potřebné.

Nastavení sedaček a vůbec přizpůsobení interiéru proběhlo už včera v odpoledních hodinách. Dnes se „Valda“ vydal na kilometr a půl dlouhý testovací úsek, aby si osahal jízdní vlastnosti speciálu.

„Testovací trať je velmi podobná první etapě Barum rally, takže nám vyhovuje. Je pravda, že zde není žádná ostřejší zatáčka, ale to doženeme buď na shakedownu nebo při samotném závodě,“ uvedl Valoušek. Průjezd vracečkou si nakonec po mírné modifikaci závěru tratě přeci jen vyzkoušel.

Štěstí otrokovickému jezdci přálo i v otázce počasí. Začátek testování proběhl za suchých podmínek, ale po dešti si mohl Pavel vyzkoušet taktéž mokrý povrch.

„Jsem rád, že jsme si mohli vyzkoušet i sucho i mokro. Na Barumce ostatně může také pršet. Peugeot je špičkové auto a tým Kronos funguje úplně bezvadně. Ještě nikdy jsem se nesetkal s tak profesionálním zázemím,“ zhodnotil Valoušek.

Fotogalerie z testu Pavla Valouška

Mediasport.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist