www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Blíží se start Rajdu Karkonoského

12. srpna 2008 • 15:40

Týden po zlínské Barum rally, 29. – 31. srpna, odstartuje sedmou soutěží Mistrovství Polska a druhá soutěž zařazená do letošního mezinárodního Lausitz Cupu – Lužického poháru. Rajd Karkonoski Platinum je velice populární soutěž, která měla několikaletou odmlku, ale letos se uskuteční již po třiadvacáté.

Centrum je v podkrkonošském městě Jelení Hora (Jelenia Góra), které leží pouhých pětadvacet kilometrů od českých hranic. Podle slov jednoho z organizátorů Patryka Korbela se soutěž bude opět vyznačovat velice obtížnou tratí, která měří 416 kilometrů. Je na ní připraveno dvanáct rychlostních zkoušek o délce 188 km. Pro klasifikaci do Lužického poháru se bude započítávat pouze sobotní etapa měřící 219 km se šesti erzetami.

Na čele prozatímního pořadí Lužického poháru je dvojice Sýkora – Škardová před Mifkou a Plachým a Ducháčkem s Dufkem. Za nimi jsou další velcí favorité Trněný s Kafkou a Tošovský s Grossem. Předpokládá se, že všechny zmíněné dvojice v Polsku odstartují. Při Thermica rally Lužické hory bylo celkem v Lužickém poháru klasifikováno třicet posádek. Jak Patryk Korbel dále dodává, na startu lze rovněž očekávat účast nejlepších polských jezdců, tedy i Grzegorze Grzyba, Kuzaje, Bebenka, Kajetanowicze, Francouze Bouffiera, který vede polský šampionát, Czopika, Dytka nebo domácího Tomasze Kuchara. V minulosti Rajd Karkonoski například vyhráli legenda Marian Bublewicz, Gieruszczak, Przybylski, Herba, Kuchar, Kuzaj a třikrát Janusz Kulig.

Kvapem se blíží uzávěrka přihlášek, která je stanovena na 16. srpen čtyřiadvacátou hodinu, kdy bude známa definitivní podoba seznamu přihlášených. Slavnostní start s představením posádek je v Jelení Hoře již v pátek 29. srpna. První etapa odstartuje v sobotu v jedenáct hodin, druhá v neděli v deset hodin. Absolutní vítěz třiadvacátého ročníku bude znám 31. srpna krátce před půl čtvrtou odpoledne.

Veškeré informace lze rovněž získat na internetových stránkách www.rajdkarkonoski.pl a www.lausitzcup.pl .

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist