www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

O vítězi Star rally historiků budou rozhodovat svými SMS hlasy diváci

21. srpna 2008 • 15:00

Během 38. ročníku Barum rally Zlín proběhne také mezinárodní soutěž veteránů. Pod názvem Star rally vyrazí na trať populárního zlínského závodu historická vozidla. Soutěžní posádky nebudou závodit, o vítězi Star rally totiž rozhodnou diváci pomocí SMS zpráv.

Star rally se mohou zúčastnit historické soutěžní vozy nebo jejich repliky. Automobily však musí odpovídat dobové předloze a vozidla vyrobená po roce 1986 musí být originály. Fanouškům se nejdříve představí na technické přejímce, která proběhne ve čtvrtek 21. srpna od 17 do 18 hodin. O den později sjedou v 19 hodin ze startovní rampy před Velkým kinem a o hodinu později vyrazí na trať úvodní Super rychlostní zkoušky do ulic Zlína. V sobotu 23. srpna čeká na soutěžní posádky dvojnásobný průjezd rychlostními vložkami Pindula, Zádveřice, Semetín a Troják, a to vždy po odjetí startovního pole soudobých vozů. Na trať vyrazí známá jména rally sportu i vozy, které psaly jeho historii. Mezi jezdci bude například Aleš Jirátko s vozem BMW 2002 TI, Michal Sum s legendární Škodou 130 RS, Slovák Jozef Béreš sen. na voze Opel Ascona 430, Václav pech sen. s další „stotřicítkou“ či Karel Jirátko, který bude řídit Fiat 131 Abarth.

Zlínská Star rally zahrnuje devět rychlostních testů, které měří 153 kilometrů. O vítězi závodu veteránů však nebudou rozhodovat časy. „Výsledky budou sestaveny na základě SMS hlasování diváků v průběhu rally. Odměněno bude šest posádek, které získají od fanoušků nejvíce hlasů,“ vysvětlil Leoš Slaměna z Rádia Zlín, které je mediálním partnerem zlínské rally. Zkrátka ovšem nepřijdou ani ostatní jezdci. Všichni si odvezou z rally upomínkové předměty.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční na cílové rampě před Velkým kinem v sobotu od půl desáté večer. „Diváci, kteří se chtějí do závodu zapojit svými SMS hlasy musí odeslat zprávu ve tvaru RZ – mezera - a startovní číslo jezdce, kterému hlas posílají,“ upřesnil Leoš Slaměna. SMS zprávu je nutno odeslat na číslo 900 06 03. Cena jedné esemesky je 3 Kč.

Na hlasující fanoušky čekají ceny. Deset vylosovaných obdrží atraktivní dárky.

1. – 3. cena: celoroční předplatné časopisu Rally,

4. – 6. cena: značková trička, mikiny, deštníky Mitsubishi

7. – 10. cena: DVD s tematikou rally z produkce JNK Studio

Drahomír Kvasnička
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist