www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Nečekaný úvod: Kresta havaroval na obávané Pindule

23. srpna 2008 • 15:25

Úvod sobotního dne Barum rally Zlín přinesl nečekanou zprávu. Trojnásobný vítěz zlínské rally a vedoucí jezdec českého šampionátu Roman Kresta havaroval zhruba na 6,5 km obávané rychlostní zkoušky Pindula a ze soutěže předčasně odstoupil. Dvojice Tescoma Rally Teamu vyvázla z nehody nezraněna, nicméně poškození vozu Peugeot 207 S2000 nedovoluje v soutěži dále pokračovat.

Soutěžní posádky měly po páteční divácké Super rychlostní zkoušce v ulicích nočního Zlína na rozjezd náročný úsek na Pinduli, který svým charakterem a délkou téměř dvaceti kilometrů budí respekt. Dvaatřicetiletý Kresta startoval jako druhý jezdec v pořadí a na necelém sedmém kilometru nezvládl nástrahy tratě a vyletěl z tratě.

„Byl jsem příliš rychlý na jednom z horizontů a po mé jezdecké chybě se auto svezlo a skončili jsme mimo trať. Byla to větší havárie, nicméně jsou to závody,“ uvedl Roman Kresta bezprostředně po havárii pro Radio Zlín. Na prvních třech místech se seřadili jezdci v pořadí Loix, Vouilloz a Rossetti v rozmezí necelých 0,8 sekundy. Kvůli poruše motoru odstoupil Jaromír Tarabus (Fiat Grande Punto S2000).

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist