www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Loix míří za svým prvním zlínským triumfem

24. srpna 2008 • 13:20

Díky bezchybnému výkonu v průběhu úvodní sekce nedělního dne si průběžné vedení s přehledem hlídá belgický jezdec Freddy Loix, startující na Peugeotu 207 S2000. Zkušenému pilotovi situaci výrazně ulehčují technické problémy Nicolase Vouilloze, který byl až do jedenácté rychlostní zkoušky Loixovi nepříjemným konkurentem, na obou nejdelších testech jej však hodně přibrzdily potíže s převodovkou. Kvůli nim jeho ztráta na vedoucí příčku narostla na necelou minutu.

Králem úvodní nedělní sekce se stal francouzský jezdec Bryan Bouffier, jenž kromě krátkého Komárova opanoval všechny dosud odjeté testy. Výrazně si díky tomu upevnil svoji průběžnou třetí příčku, na které má náskok tři čtvrtě minuty před čtvrtým Pavlem Valouškem. Výrazně zrychlit se po vyřešení problémů s pneumatikami podařilo Renatu Travagliovi, jenž na dvanáctém testu nestačil pouze na Bouffiera a v průběžných výsledcích postoupil na páté místo před technickými problémy sužovaného Jánose Tótha. Zbylé bodované příčky seriálu IRC prozatím patří Italu Lucovi Rossettimu, který dotahuje ztrátu způsobenou včerejším defektem, a Poláku Michalu Solowowi, jenž po dlouhých letech konečně na barumce míří za ziskem solidního výsledku.

Kromě Vouilloze nedělní etapa nezačala dobře ani pro Španěla Enrique García Ojedu s peugeotem a Belgičana Bernda Casiera s jediným volkswagenem kategorie Super 2000 ve startovním poli. Španělovi nadějně rozjetý závod pokazil výlet mimo trať na kudlovické rychlostní zkoušce, kde nechal pět minut. Jeho vůz tento incident odnesl poškozeným podvozkem, kvůli čemuž obhájce loňského stříbra klesl ze čtvrtého na patnácté místo celkově. Ještě hůře dopadl Belgičan Casier, který po havárii na jedenácté vložce už v soutěži nemůže dál pokračovat.

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist