www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Rossettiho zbrzdil na Barumce defekt

2. září 2008 • 09:00

Srpen znamenal pro italského jezdce Lucu Rossettiho konec šancí na zisk titulu v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Na portugalském ostrově Madeira přišel o vedení, na zlínské soutěži po defektu na reálné vyhlídky na konečný titul.

„Pokud bychom ve Zlíně skončili na stupních vítězů, šance na úspěch v seriálu IRC by ještě žila. Nyní již ztrácíme dvanáct bodů na vedoucího Vouilloze, moc reálně to se šancemi nevidím. V seriálu IRC se s největší pravděpodobností zúčastníme jen domácí Rallye Sanremo, Principe Asturias určitě vynecháme,“ prozradil po soutěži zklamaný Rossetti.

„Tratě ve Zlíně jsou hodně specifické. Rychlé zkoušky po úzkých uskákaných cestách v lese se nedají srovnat s ničím v celém seriálu IRC. Proto je pro mě potěšitelné, že se nám dařilo při prvním startu v České republice držet krok s absolutní špičkou. Bohužel, defekt na konci první etapy zmařil veškeré naděje. Ale to je rally, na začátku roku jsme měli štěstí my, teď zase poznáváme jeho odvrácenou tvář,“ dodal italský pilot.

Prioritou Rossettiho v letošním roce je italský šampionát a také mistrovství Evropy. „V domácím šampionátu se nám celkem daří, máme ho velice slušně rozjetý. Totéž se dá říct i o mistrovství Evropy, tam nás o titul může připravit jen nešťastná shoda okolností. Určitě máme v plánu startovat ve Francii na Rallye d'Antibes, kde snad budeme moci po soutěži oslavit titul mistra Evropy,“ řekl na závěr Rossetti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist