www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Fuchs Oil Rally Příbram slaví třicetiny

4. září 2008 • 07:00

Závěrečným podnikem Mediasport MMČR v rally bude třicátý ročník Fuchs Oil Rally Příbram (19.9.- 20.9.), který je zároveň součástí mistrovství historických vozidel a poháru Rally Legend. Letošní ročník je opět rozdělen do dvou etap a sčítá celkem patnáct rychlostních zkoušek o celkové vzdálenosti 160,17 km.

V pátek 19.9. čeká na posádky pět měřených úseků, v sobotu 20.9. posléze zbývajících jedenáct RZ. Oproti loňskému ročníku doznal harmonogram pouze drobných změn. Mírnými změnami prošla Zaječovská RZ a nejvíce změn doznala Vystrkovská rychlostní zkouška. Ta byla sice zkrácená, přesto by měla patřit opět k nejnáročnějším v celém mistrovství. „Oproti loňskému roku jsme museli Vystrkovskou RZ zkrátit téměř o polovinu, ovšem začátek měřeného úseku jsme mohli změnit, čímž vznikla ještě obtížnější trať. Navíc bude letos poprvé přístupná RZ na startu,který je před hlavní hotelovou budovou. Diváci tak nebudou ochuzeni o nejhezčí místa,“ dodává ke změnám Antonín Berger st, ředitel jubilejního ročníku Fuchs Oil Rally Příbram.

Start soutěže je naplánován na pátek v 16:00 hod. na náměstí T.G.M., kde se uskuteční v sobotu krátce po čtvrté hodině odpolední i cíl soutěže a tím zakončení letošního šampionátu. „V letošním roce nám vyšlo město Příbram vstříc nejen finančně, ale i možností uspořádat start a cíl jubilejního ročníku na příbramském náměstí,“ podotkl Berger st.

Servisní areál bude opět umístněn na letišti Dlouhá Lhota, kde bude i tiskové středisko. Diváci si zde budou moci zakoupit aktualizovaný Almanach Historie Rally Příbram XXIX ročníků 1979 – 2007 slovem i obrazem. Tato ojedinělá publikace sčítá šestašedesát stránek a čtenáři zde najdou nejen ucelený archiv odjetých ročníků, ale i řadu fotografií a portrétů významných účastníků příbramské rallye.

Letošní ročník nebude pouze součástí MMČR v rally. V rámci dalších šampionátů se zde představí kompletní špička historických vozidel a poptávány jsou v současné době zajímavé posádky se zajímavou technikou v rámci Rally Legend. „Pokoušíme se získat co nejzajímavější vozy. Chceme v rámci Rally Legend představit úspěšnou techniku z let minulých a pevně věříme, že se nám to podaří. Jinak historická vozidla by měla startovat vždy pět minut po posledním voze startujícím v MMČR v rally a posádky v rámci Rally Legend pojedou dalších pět minut po posledním historickém vozidle,“ upřesňuje Antonín Berger.

V rámci Fuchs Oil Rally Příbram bude opět vybíráno vstupné, které bude prováděno zakoupením samolepky na vozidlo. Oficiální programy soutěže budou k dostání týden před soutěží na několika vybraných místech. Zakoupit si jej budou moci diváci u benzínové pumpy OMV v Příbrami (Dolní Obora) a u benzínové pumpy na Žebráku. Dále pak v informačním centru v Příbrami.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist