www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Druhý tým Subaru pod norskou vlajkou

12. září 2008 • 14:20

Britský přípravce soutěžních vozů Subaru potvrdil, že se v nadcházejícím ročníku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích v šampionátu značek objeví s Imprezami WRC 2008 další tým. Bude jím Adapta rally team založený bývalým soutěžním jezdcem a milionářem působícím v oblasti IT Mortenem Ostbergem.

Za volantem prvního vozu se logicky objeví jeho syn Mads, který v MS působí již třetí sezónu. V říjnu mu bude teprve 21 let. Jméno druhého týmového pilota zatím nebylo oznámeno. Oproti oficiálnímu továrnímu týmu Adapta používá jiné tlumiče.

„Máme různé ambice. V roce 2009 chceme nastoupit se dvěma jezdci, každý bude mít stejné podmínky a doufáme, že si oba povedou dobře. Od roku 2010 bych velmi rád viděl Madse na pozici placeného továrního pilota, dost možná i společně s tím, kdo pojede s námi v roce 2009. Nejde o čistě norský projekt. Ohledně druhého vozu pro sezónu 2009 jsme diskutovali s řadou jezdců a většina z nich je ze zahraničí,“ vysvětluje své záměry Morten Ostberg.

A co vlastně znamená jméno Adapta? „Kořeny jsou v latinštině. Chceme světu ukázat, že jsme schopní přizpůsobit se jakémukoliv z našich cílů … ,“ dodává Ostberg.

Celý projekt tak mimo jiné znamená zvýšení rivality mezi soutěžáckými klany Ostbergů a Mikkelsenů. O domácí norský titul totiž usiluje nejen Mads Ostberg, ale i devatenáctiletý Andreas Mikkelsen. Rozhodnutí nezáleží pouze na výsledku poslední soutěže, která se jede na konci tohoto měsíce, ale i na výsledku odvolání proti Mikkelsenově vyloučení z Larvik Rally. Rozhodnutí ohledně této záležitosti má padnout 17. září.

Mikkelsen mezitím testoval Citroen C4 WRC francouzského týmu PH Sport a i on postupně připravuje své plány pro sezónu 2009.

-mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist