www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Hänninen: Když jsem viděl Villagru s WRC, šel jsem do rizika

foto

2. srpna 2009 • 21:00

S cílem udržet suverénní vedení ve skupině produkčních vozů nastupoval do dnešní závěrečné etapy Finské rally Juho Hänninen, tovární pilot Škody Motorsport. Vidina skalpu vozu WRC byla ale silnější a tak šel Juho v závěrečných zkouškách do rizika s tím, přestihnout Villagru s Fordem Focus WRC týmu Munchi’s, což se povedlo a Fin tím tak dokázal dovézt Fabii S2000 na vynikající desáté pozici celkově.

žádný příspěvek celý článek »

FIA mění technické předpisy produkčních vozů a S2000

foto

23. prosince 2008 • 11:00

Vozy Super 2000 si za tři roky své existence podmanily třídu N4, do které je FIA poněkud nepochopitelně zařadila. Důsledkem tohoto kontroverzního kroku je již druhé zvyšování hmotnostních limitů pro vozy S2000. Ty měly nejprve minimální hmotnost 1100 kg při použití 16“ a 18“ kol (sníh a asfalt) a 1150 kg při použití 15“ kol (šotolina).

příspěvků: 6 celý článek »

Mundl: Aigner věděl dlouho, že si musí najít sponzora

foto

22. prosince 2008 • 21:10

Několikanásobný rakouský šampion Raimund Baumschlager stál u zrodu juniorského projektu, který ve spolupráci s výrobcem energetických nápojů Red Bull dokázal dotáhnout Andrease Aignera až k titulu mistra světa produkčních aut. V minulých dnech však vzájemná spolupráce skončila.

žádný příspěvek celý článek »

Holandský projekt v JWRC bude pokračovat i v příštím roce

foto

22. prosince 2008 • 20:00

Po vzoru francouzské federace FFSA se ta holandská na začátku letošního roku rozhodla nasazovat do seriálu JWRC dvojici svých jezdců v rámci podpory mladých talentovaných pilotů. Hans Weijs jr. a Kevin Abbring budou v nastoleném programu pokračovat i v nadcházející sezóně.

žádný příspěvek celý článek »

Armin Schwarz už nemá zájem stát se promotérem MS

foto

22. prosince 2008 • 04:10

Velký oblíbenec českých fanoušků a bývalý tovární jezdec Škody Motorsport Armin Schwarz byl jedním z uchazečů o promotérství mistrovství světa. Pro německou televizi dlouholetý mediální tahák však prozradil, že ze snahy o promotérství ustoupili.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru zhatilo Wilksovy plány

foto

20. prosince 2008 • 04:30

Britský pilot Guy Wilks dělal maximum pro to, aby se v příštím roce zúčastnil mistrovství světa s továrním speciálem Subaru Impreza WRC. Nakonec však zústává, stejně jako jeho bývalý kolega z juniorského továrního týmu Suzuki, bez angažmá.

žádný příspěvek celý článek »

Stobart bude pokračovat v mistrovství světa

foto

20. prosince 2008 • 04:15

Záložní tým Fordu v posledních letech sponzorovaný britskou přepravní společností Stobart, nad jehož účastí v příštík ročníku mistrovství světa visel velký otazník, se nakonec do světového šampionátu přihlásil jako tým kategorie M2.

žádný příspěvek celý článek »

Zajímavosti z Walesu od Miry a Dana

foto

20. prosince 2008 • 04:05

V okamžiku, kdy ti přestanou fungovat sluchátka v jedné z helem, a do toho na startu noční RZ zjistíš, že ti přestala fungovat lampička, venku prší rovně, a padá mlha, tak poznáš, co je to leitmotiv Walesu. To jsem tak v pátek večer pochopil, že tohle je svět

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Sordo bude vyvíjet nový Citroën

foto

18. prosince 2008 • 10:00

Pětadvacetiletý Daniel Sordo sice skončil na třetím místě v letošním světovém šampionátu, jeho budoucnost u Citroënu však nevypadala nejrůžověji. Nakonec španělský pilot u stáje zůstává a stane se hlavním jezdcem, na kterém bude stát vývoj vozu kategorie S2000+.

příspěvků: 1 celý článek »

Jezdci Subaru zaskočeni krokem FHI ukončit aktivity v MS

foto

17. prosince 2008 • 09:00

Jako rána z čistého nebe zasáhlo širokou rally veřejnost oznámení FHI o stažení týmu Subaru ze světového šampionátu v automobilových soutěžích. Velké nepříjemnosti s tím však jdou ruku v ruce vedle smutku ze ztráty jednoho z novodobých symbolů WRC i osudy obou jezdců, kteří měli s týmem platné smlouvy i pro nadcházející sezonu a jejichž plány se během okamžiku diametrálně změnily.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru nevylučuje návrat

foto

16. prosince 2008 • 15:30

Prezident Fuji Heavy Industries Ikui Mori dnes na tiskové konferenci v Tokiu potvrdil odchod z mistrovství světa a zároveň potvrdil, že nevylučuje návrat značky Subaru do automobilových soutěží, s největší pravděpodobností tomu však nebude příliš brzy.

žádný příspěvek celý článek »

Z mistrovství světa odchází také Subaru

foto

16. prosince 2008 • 12:00

V roce 1986 FIA utla nejzběsilejší éru MS. Udělala sice správnou věc, ale pro většinu lidí se stala symbolem zla. O 22 let později čekala s razantnějším rozhodnutím tak dlouho, že další éra umřela sama a FIA už nic zkazit nemůže. Všem teď nezbývá, než se na nové předpisy těšit...

příspěvků: 9 celý článek »

Tuominen: Budík zvonil již v roce 2005!

foto

16. prosince 2008 • 07:00

Tomi Tuominen, navigátor Toniho Gardemeistera, lamentuje nad vzniklou situací, která zahnala světový šampionát do slepé uličky díky několikaletému ignorování trendu neustále rostoucích nákladů. Počátkem úpadku by se dal označit konec roku 2005, kdy své týmy z mistrovství světa stáhl Peugeot, Mitsubishi a Škoda, Citroën navíc na rok přerušil své oficiální vystupování ve WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli: Jsme připraveni na změny v pravidlech!

foto

15. prosince 2008 • 11:00

Mario Isola, který zastupuje společnost Pirelli jako výhradního dodavatele pneumatik pro světový šampionát, se vyjádřil po právě skončené sezoně o možnosti určitých změn týkajících se pravidel ohledně pneumatik a přidal se tak k řadě šéfů týmů, kteří si stěžovali na nebezpečnost nových předpisů.

žádný příspěvek celý článek »

Gigi Galli zpět za volantem Focusu WRC

foto

15. prosince 2008 • 06:00

Po dlouhé pauze zapříčiněné zotavování se z následků havárie, která postihla Gigi Galliho při srpnové Německé rally, usedl Ital zpět do svého vozu při sobotním Bettegovo memoriálu. Comeback dopadl na výbornou, když dokončil jako druhý za dvojkou Citroënu Dani Sordem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist