www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Capirossi ve šlépějích Rossiho

16. září 2008 • 16:30

Do soutěžního speciálu usedne další jezdec světového motocyklového seriálu MotoGP. Po Valentinovi Rossimu to bude tentokrát jeho krajan a pilot tovární Suzuki Loris Capirossi. Ten po své dřívější zkušenosti z Boloňského rallysprintu se tentokrát posadí za volant Suzuki Swift Sport Cup na Tempest Rally, která se pojede 8. listopadu.

Tato jednodenní soutěž zahrnuje osmdesát kilometrů rychlostních testů ve vojenském prostoru a lesích Jižní Anglie. Soutěže se zúčastní také Italův týmový manažer Paul Denning. Japonská automobilka je totiž sponzorem Tempest Rally, jedné z nejdelších britských klubových soutěží a v letošním roce je posledním podnikem značkového poháru Suzuki.

„Opravdu se na to těším, protože mě auta baví skoro stejně jako motorky. Pro mě je velkou ctí, že mě Suzuki pozvalo na tuto rally a rozhodně se budu snažit podat konkurenceschopný výkon. Vím, že to proti lidem, kteří tenhle typ závodů absolvují každý víkend, bude těžké, ale jsem si jistý, že se určitě pobavíme,“ prohlásil Capirossi.

Před samotnou soutěží absolvuje Loris Capirossi testování, během kterého se má seznámit nejenom s chováním auta na šotolině, ale také s rozpisem. Ten mu bude číst Craig Thorley.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist