www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Václav Pech jun. vyhrál Rallye Příbram již potřetí v řadě

22. září 2008 • 16:00

Rallye Příbram byla poslední soutěží v kalendáři Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye v sezóně 2008. Posádka modrožlutého Mitsubishi Lancer EVO IX Václav Pech jun. s Petrem Uhlem startovali s cílem absolutně vyhrát a udržet si pozici v celkovém hodnocení šampionátu.

Příbramskou soutěž celý pátek a sobotu provázelo poměrně chladné podzimní počasí, které však neodradilo tisíce fanoušků k návštěvě vyvrcholení letošní české soutěžní sezóny. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem odstartovali hned z počátku soutěže naplno, a již v cíli prvního dne měli slušný náskok. I v druhé etapě ale před sebe posádka EuroOil teamu nikoho nepustila, a mohla se tak po zásluze radovat z celkového vítězství v Rallye Příbram. Současně se tak Václav Pech jun. s Petrem Uhlem mohli těšit z hatricku, kdy zde zvítězili i v předcházejících dvou letech.

Cesta k vítězství v Rallye Příbram ale rozhodně nebyla procházkou růžovou zahradou o čemž svědčí i vysoký počet posádek, které soutěž nedokončili. Tradičně náročná trať byla na mnoha místech ztížena množstvím bláta a kůry po těžbě dřeva. „Jsem moc rád, že se nám podařilo pro EuroOil team získat další vítězství. Soutěž byla náročná, ale nám se podařilo se všemi nástrahami vypořádat. Na cílové rampě jsme si vyslechli originální básničku recitovanou malým synem jednoho z fanoušků, kteří ji připravují při každém našem vítězství,“ dodává k Rallye Příbram Václav Pech jun.

Posádku Eurooil teamu Václava Pecha jun. a Petra Uhla čeká do konce roku ještě účast na Setkání mistrů a Pražském Rallyesprintu, tedy dva divácky velmi oblíbené motoristické podniky.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist