www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Sparrow racing team získal poháry i v Příbrami

24. září 2008 • 08:55

Závěrečným podnikem letošní sezóny MMČR v rally byla podle loňského vzoru rally Příbram. Tohoto závodu se již ve třídě N2 nezúčastnil jiístý mistr této třídy pro letošní rok Václav Dunovský. Fanoušci mohli ve startovní listěně najít ale jiné tři posádky startující s Hondami Civic ze zlínské stáje.

Patrik Hlach přijel do Příbrami již jako jistý vícemistr této třídy. Příbramskou soutěž si chtěl pořádně užít, protože to byla jako derniéra v roli dlouholetého jezdce rally. Soutěž pro něj nezačala nejlépe. Hned v úvodním 10 minutovém servise museli mechanici opravit držák motoru, který byl poškozen na RZ 2. Od dalších RZ začal Patrik stahovat týmového kolegu Honzu Jakubce. Po páteční etapě byl Patrik Hlach třetí, když na druhého Honzu Jakubce ztrácel 10 vteřin a to jen díky penalizaci za předčasný start do čtvrté rychlostní zkoušky. Třídu N2 vedl už s více jak minutovým náskokem Trojan. Na pátem místě figuroval 'tradiční' účastník této soutěže v barvách Sparrow racing teamu Prokop Ženíšek.

Sobotní úvodní sekce mnoho změn na čele třídy N2 nepřinesla. Velmi zajímavý souboj Hlacha s Jakubcem o druhé místo neustále pokračoval až do črnácté rychlostní zkoušky. Tam musel Patrik Hlach odstoupit ze soutěže pro poruchu benzínové pumpy. To mělo za výsledek posun na třetí místo v N2 pro Prokopa Ženíška. Poslední dvě zkoušky už žádné změny nepřinesly. Třídu N2 vyhrál Trojan, druhý byl Jakubec a třetí Prokop Ženíšek.

Patrik Hlach komentoval svou poslední soutěž těmito slovy: „Je mi strasně líto, že jsem poslední soutěž ve své kariéře nedokončil. Nyní očekáváme přírůstky do naší rodiny a ty mají samozřejmě před závody přednost. Uvidíme jestli bez soutěžního volantu vydržím !“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.09.2008 01:45
Mirekfric
Blahopřeji!
26.09.2008 00:52
Pluto - moderátor
Také se přidávám k blahopřání.
25.09.2008 22:13
fanuli
Přírůstky jsou již na světě, moc blahopřejeme!!!!
toplist