www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Ford Fiesta a Zedník vždy v cíli

25. září 2008 • 09:00

V Příbrami se rozhodovalo o vítězi v prestižní třídě A6-S1600 a o celkovém prvenství ve skupině A. O prvenství ve skupině A bojoval do poslední chvíli Josef Sedláček, Jan Šlehofer a Petr Zedník. Opravdu se rozhodovalo do posledních metrů, jak ukázaly výsledky na cílové rampě.

Soutěž se odstartovala v pátek 19.9.2008 v 16.00 hod. za chladného podzimního počasí. Trať byla po oba dny suchá, tak se jelo v maximálním nasazením. Už od druhé RZ jsme měli problémy s přebržděným předkem. Raději jsme neriskovali a čekali jsme na velký servis, kde jsme vše dali do pořádku a brzdy na druhý den fungovaly na 100 %. Po páteční etapě jsme si drželi 4 místo v A6, přes veškeré problémy s brzdami.

Sobotní etapu jsme si užívali a jeli pro diváky, neboť nám stačilo dojet na 4. místě, které jsme si s přehledem hlídali. Přesto jsme 15. RZ jeli celou na defektu, kde jsme nabrali ztrátu necelé minuty. Tato ztráta neohrozila naši pozici a tak jsme si dojeli nakonec pro 3. místo. Proč nakonec třetí? Za cílem poslední rychlostky stojí červený Fiat Punto a má otevřenou kapotu, asi je tam technický problém. Pokud Honza nedojede do cíle, tak máme doma vítězství v naší skupině A6/S1600. Letos se totiž z 9 podniků počítá jen 6 nejlepších závodů. Pro nás je to nevýhoda, protože jsme s Fiestou z 8 odstartovaných podniků všechny dojeli a dva se nám škrtají. Honza s Fiatem měl dost technických problémů a tak potřeboval sbírat body až do posledního podniku. Což se mu tady nepodařilo.

Můžu to komentovat asi takto. Rally je o agresivitě mladých jezdců, o taktice a logistice celého teamu, vyzrálosti jezdce či celého teamu, v neposlední řadě připravenosti vozu. Do celé sezony jsme vstupovali s bojem o titul a umístění o nejvyšší mety. Přestože jsme věděli, že naše technika nepatří mezi TOP S1600, vsázeli jsme na perfektní připravenost Fiesty. Nakonec přísloví našeho šéf-mechanika Pavla Hřiba, který mi celou sezonu předhazoval „někdy méně znamená více“, se vyplatilo.

Je mi velice líto Honzy, který jezdí rychle a agresivně, že musel odstoupil za cílem poslední RZ pro technickou závadu. Honza je mladý perspektivní jezdec a věřím, že s dokonalou logistikou dosáhne velkých výsledků. Posádka Fiesty, Petr a Milan, radostně viděli letos již po osmé cílovou rampu, což 100% zajišťuje spolehlivost našeho teamu. A nejenže viděli, z 8 absolvovaných podniků stáli 6x na bedně.

Tak vítězství v A6/S1600 putuje do Kroměříže.Vyzrálost našeho teamu svědčí o dlouholeté zkušenosti a jak klasik praví „mládí vpřed, stáří na svá místa“. Prostě posádka Petr Zedník-Milan Pražák a Fiesta S1600 na letošních tratích MMČR v rally dokázali jako jediní vidět vždy cílovou rampu. Za to patří dík managerovi Pavlu Fišerovi, hlavnímu technikovi Pavlu Hřibovi a v neposlední řadě dvěma kvalitním mechanikům Petru Janovskýmu a Jiřímu Roštinskému.

Samozřejmě patří velké poděkování našim sponzorům bez,kterých by sezona nedopadla tak výborně. Děkujeme našim fanouškům za zachování přízně.

Petr Zedník
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist