www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Deans dementuje zprávy o rozhodnutí nahradit Focus Fiestou

14. října 2008 • 06:00

Šéf oddělení motorsportu značky Ford Mark Deans vyvrátil zvěsti o rozhodnutí nasadit do sezony 2011 namísto stávajícího Focusu Fiestu. Ford zároveň znovu upozornil, že nebude rozhodnuto o dalších aktivitách, dokud nebudou jasné technické předpisy, jenž by měly ve finální podobě spatřit světlo světa po prosincovém zasedání Světové rady motorsportu.

„Rád bych věděl, jak se máme rozhodnout, když neexistují technické předpisy,“ vysvětluje Deans. „Je to hloupé, ale pravdou je to, že nevíme, jaké auto budeme používat v roce 2011. Jak také můžeme? Existují tři varianty. Až budou dány technické předpisy, pak si sedneme a podíváme se, jakým směrem s ohledem na marketing a sportovní perspektivistu chceme jít. Jediné, co mohu nyní potvrdit je to, že v současné době pracujeme na setrvání ve WRC i v následujícím roce a pokud se vše podaří, pojedeme stejně jako nyní s Focusem,“ končí.

Spekulace ohledně nahrazení Focusu vzešly z návrhu pravidla pro novou kategorii o maximální povolené šířce 1800 mm. Nyní se však zdá, že je FIA na pokraji schválení zvýšení šířky na 1820 mm, které nejenže by umožnilo značce Volkswagen nasadit do kolotoče WRC Scirocco, ale Fordu zároveň pokračovat i nadále s Focusem.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist