www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Citroen hrozí FIA ultimátem

16. října 2008 • 09:45

Otázka budoucnosti prestižního seriálu MS FIA v rally evidentně neleží na srdci nejen jezdcům a fanoušků, ale také jednotlivým značkám, které jsou v tomto šampionátu zainteresovány. Také ony totiž musely zcela jistě zeregistrovat jeho jasný úpadek a hodlají se proti němu logicky bránit.

Gilles Michel, výkonný vicepresident společnosti Automobiles Citroen, přednesl v rozhovoru pro francouzský sportovní denník l'Equipe jasné ultimátum týkající se další podpory seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích.

V článku týkajícím se dalších plánů Citroen Sport a skončení dosavadních smluvně deklarovaných aktivit v tomto seriálu na konci roku 2009 prohlásil: „Znovu opakuji, že neprovedeme žádné rozhodnutí bez zajištění plnění tří zásadních podmínek. Zvýšení atraktivity díky většímu počtu výrobců a většího mediálního pokrytí než v současnosti a zavedení sportovní agendy, která by byla v souladu se zájmem automobilek.“

Citroen se proto v rámci výše uvedeného problému spojil s Fordem, aby společně vyvinuli tlak vedoucí FIA k tomu, aby urychlila práce na nalezení společného promotéra pro celý šampionát.

-mah- , -jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist