www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Pirelli ShootOut provázejí další zmatky

16. října 2008 • 14:05

Celkem čtveřice přihlášených jezdců byla na konci minulého týdne na základě rozhodnutí FIA vyřazena z účasti na nadcházejícím vyřazovacím evropském kole Pirelli ShootOut-u, které se uskuteční příští týden v rakouském Freistadtu.

Na poslední chvíli tak byli vyřazeni náš Martin Prokop, pravidelný účastník seriálu JWRC a letos i PCWRC, švédský pilot Patrik Sandell (juniorský mistr světa z roku 2006), Rakušan Andreas Aigner (vedoucí muž průběžné klasifikace PCWRC 2008) a mladý Polák Michal Kosciuszko, který letos startoval v juniorském mistrovství světa s tovární Suzuki Swift S1600.

Toto rozhodnutí by nebylo možná až tak nečekané, kdyby k němu ovšem nedošlo de facto dva týdny před soutěží. Dotčeným jezdcům totiž byla tato informace sdělena minulý čtvrtek odpoledne, tedy v době, kdy se s výjimkou Aignera připravovali na start Korsické rally, a to navíc pouze telefonicky. Oficiální písemné rozhodnutí ze strany FIA v té době podle našich informací ještě vůbec neexistovalo.

Národní federace pak byly osloveny s návrhem na nominaci jiného mladého pilota. Za Českou republiku se tedy namísto Martina Prokopa soutěže nakonec zúčastní teprve 18letý Martin Semerád. Na poslední chvíli svého jezdce přihlásilo do soutěže také Řecko, jehož barvy bude hájit Lefteris Sotirhos.

-jav- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.10.2008 20:05
mm
Pane Bože,to snad ani není možný.Ať jde Pirelli s FIA konečně někam...Šel bych za "fašistickejma" holkama jako Max.Mike
toplist