www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2008

Milan Pantálek ve Vsetíně s Puntem S2000

21. října 2008 • 17:00

Skvělá zpráva dorazila pořadatelům Würth Partr Rally Vsetín 2008 od Milana Pantálka. Jezdec Gemini rally teamu avizuje krátce před startem závěrečného sprintu změnu vozu. Vsetínskou soutěž absolvuje posádka Pantálek – Novák s Fiatem Grande Punto S2000.

Na tratích vsetínského sprintu budou mít příznivci rally možnost shlédnout dva vozy kategorie S2000. Vedle Romana Odložilíka, který usedne do Peugeotu 207, to bude i Milan Pantálek. Konkurenční Fiat Grande Punto si zlínský jezdec pro sprint v okolí Vsetína zapůjčuje od JM Engineeringu. „Před soutěží jsem absolvoval krátké svezení s novým vozem. Musím říct, že to je skvělé nářadí. Auto mi napoprvé padlo do rukou,“ podělil se o první dojmy z testování Milan Pantálek.

Premiérový ostrý start tedy čeká na Pantálka s S2000 právě na Vsetíně. Naskýtá se však otázka co dál. „Myslím, že mohu lehce poodhalit náš plán pro příští rok. Velký mistrák pojedeme s naším současným Lancerem. Na sprintech bych se pak rád svezl právě s vozem kategorie S2000. To je ale zatím pořád ještě daleko. Nyní nás čeká závod ve Vsetíně,“ uvedl Milan Pantálek. Pro diváky bude jistě zajímavé sledovat jak se Pantálek sžívá s novým vozem. Pro porovnání ideálně poslouží například Roman Odložilík a také smečka jezdců s Mitsubishi Lancer EVO IX. Tento typ vozu přihlásilo do rally 21 jezdců.

Zlínský jezdec se na blížící sprint velmi těší. Má však i jednu obavu. „Přeji si hlavně, aby vyšlo počasí.“ Pro úplnost ještě doplňme, že Milan Pantálek má za jistých okolností ještě možnost dosáhnout na bronzový stupínek v absolutním pořadí rallysprintového mistrovství.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist