www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2008

Videa z loňských spríntů v Pačejově a Prachaticích

foto

30. dubna 2009 • 07:00

Již tuto sobotu odstartuje letošní ročník rallysprintového šampionátu. Proto je na čase si na několika videích připomenout loňský rok a navnadit se tak na tu správnou vlnu. Dnes přinášíme videa od našeho stálého redakčního spolupracovníka Aleše Trhlíka mapující soutěže v Prachaticích a Pačejově.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Agropa stále žije!

foto

26. ledna 2009 • 06:00

Po úspěšném XXX. ročníku Rally Agropa se pořadatelé z AMK Pačejov v AČR netajili tím, že to má být ročník poslední. Pořadatelský kádr se již delší dobu potýká s nedostatkem osob, ochotných trávit většinu volného času přípravou této soutěže. Několik posledních ročníků tak vznikalo ve velmi skromných podmínkách a v úzkém personálním složení.

žádný příspěvek celý článek »

Konec tišnovské rally?

foto

22. prosince 2008 • 22:40

Informace o podobě kalendáře na soutěžní rok 2009, které si pořadatelé odnesli z listopadového jednání rally komise za účasti ředitelů automobilových soutěží, nepřináší příliš radosti členům Autoklubu Tišnov a Hanáckého rally klubu Vyškov. Motoristická uskupení, která v letošní sezóně dokázala ve dvou měsících uspořádat dva velmi dobře obsazené sprinty, se musí smířit s faktem, že pro jeden z těchto tradičních podniků v příštím mistrovství ČR ve sprintrally nezbylo místo.

žádný příspěvek celý článek »

Eurostroj Rallye Team na prahu sezóny 2009

foto

20. prosince 2008 • 04:10

Eddy Schlager měl se svým týmem letos velice náročný program. Většina aktivit jihomoravské soutěžní stáje směřovala do Rakouska, kde Lancery z dílen Eurostroj Rallye Teamu ČR nechyběly prakticky na žádném významnějším podniku. Velké plány u našich jižních sousedů bohužel na druhou stranu znamenaly nutnost omezit program v České republice, kde se tým, sídlící v Senetářově, objevil na startu pouze dvakrát.

žádný příspěvek celý článek »

Sezóna 2008 Lumíra Galii a Oty Hlouška

foto

9. prosince 2008 • 01:00

Konec roku se většinou nese ve znamení bilancování úspěchů a neúspěchů. Do hodnocení se pustil i automobilový jezdec Lumír Galia. Sezonu 2008 považuje Galia za jednu z nejúspěšnějších ve své závodnické kariéře. Vedle vítězství v Pirelli poháru obsadil s Otou Hlouškem mimo jiných i 3. místo v rallysprintovém mistrovství ve třídě A5.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Bujáček juniorským vicemistrem ČR

foto

24. listopadu 2008 • 14:00

S koncem soutěžácké sezony nastává ve všech týmech čas bilancování a výhledu do další sezony. Nejinak tomu je i v uherskobrodském Andrea Rally Teamu, za který náročnou sezonu odjel mladý jezdec Martin Bujáček, kterého navigoval zkušený příbramský spolujezdec Štěpán Palivec.

žádný příspěvek celý článek »

Předběžný kalendář MČR ve sprintrally 2009

foto

18. listopadu 2008 • 12:00

Již před třemi týdny jsme přinesli návrh kalendáře mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po víkendovém zasedání ve Vyškově dnes můžeme přinést předběžný návrh kalendáře rallysprintového mistrovství. Jak již bylo naznačeno na diskuzním fóru, z kalendáře pro nadcházející sezónu vypadávají Tišnov, Pelhřimov a Pačejov.

příspěvků: 14 celý článek »

Fotogalerie z Würth Partr Rally Vsetín od Lukáše Kužela

foto

14. listopadu 2008 • 02:00

Letošní ročník národního rallysprintového mistrovství se uzavřel na tratích v okolí Vsetína. Tentokrát pořadatelům přálo počasí a po dlouhé době se valašská soutěž obešla bez sněhové nadílky. Jak se posádkám dařilo si můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je náš spolupracovník Lukáš Kužel.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Würth Partr Rally Vsetín od Josefa Petrů

foto

6. listopadu 2008 • 16:05

Závěr letošního domácího sprinterského šampionátu obstarala na sklonku měsíce října valašská Würth Partr Rally Vsetín. Ještě jedno ohlédnutí za touto ryze podzimní soutěží vám dnes přinášíme v další fotogalerii, jejímž autorem je Josef Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Sláva Ducháček - synonymum spolehlivosti

foto

6. listopadu 2008 • 04:00

Ve Vsetíně prokázal Sláva Ducháček svou výjimečnou spolehlivost, když i devátý start proměnil v bodovaný výsledek. Šestým místem potvrdil svou příslušnost k elitní desítce sprinterů. Radek Majer se po čtyřech letech dočkal cílové rampy na Valašské půdě.

žádný příspěvek celý článek »

Zakončení Černého úspěšné sezóny s Cliem R3

foto

5. listopadu 2008 • 01:00

Suverénním vítězstvím ve Vsetíně zakončila posádka Jan Černý – Pavel Kohout letošní rallysprintovou sezónu a získala tak titul vícemistra ve skupině A7. Loučení s úspěšnou sezónou to nebylo jen tak ledajaké. Na Valašsku totiž Honza startoval s velmi kvalitní technikou - Renaultem Clio R3.

žádný příspěvek celý článek »

ARC Slovakia úspešný vo Vsetíne

foto

4. listopadu 2008 • 03:00

Ďalšou zástavkou, kde sa predstavili posádky slovenského tímu ARC Slovakia, bol vsetínsky rallyšprint. Zúčastnili sa ho dvaja jazdci a to Peter Gavlák s Milošom Húlkom a Tibor Cserhalmi s Marekom Omelkom.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšná sezona Tozda rallye teamu

foto

4. listopadu 2008 • 02:00

Vydařená sezona. Tak by se dala nazvat právě ta letošní z pohledu jablonecké posádky Tomáš Grega – Jiří Ježek. Jejich tradiční bílá Felicie KIT CAR s identickým nápisem Tozda proháněla i posádky i v ostatních třídách, nutno podotknout, že i ve vyšších.

žádný příspěvek celý článek »

O mistru tř. N2 ve sprintech rozhodla jedna vteřina!

foto

3. listopadu 2008 • 05:00

Již několikrát jsem psal, že tř. N2 je nejlepší a nejvyrovnanější třídou ve sprintech. Celkem 29 posádek se zúčastnilo v letošní sezóně bojů ve tř.N2. To, že po odjetí 9 soutěží, což je cca 700 ostrých kilometrů rozhodne o vítězství v seriálu jedna jediná vteřina nikoho z nás určitě nenapadlo.

žádný příspěvek celý článek »

Ach ty časy...!

foto

31. října 2008 • 11:00

Nebylo poslední dobou moc důvodů k tomu, abychom žehrali nad špatným přidělováním náhradních časů. Právě proběhlá Würth Partr Rally Vsetín byla ovšem v tomto směru jen těžko překonatelnou blamáží sportovních komisařů.

příspěvků: 9 celý článek »

toplist