www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Jiří Volf^2 – V podzimní pauze odpočívám jezdecky

22. října 2008 • 05:00

Uběhlo několik měsíců kdy jsme naposledy viděli Jirku Volfa za volantem Mitsubishi Evo IX. Přesto je team dále aktivní na závodech rally. Jaké jsou informace a jaké jsou aktivity teamu Vám přinášíme v tiskové zprávě.

Jirko, dal jsi si podzimní pauzu a odpočíváš? „Určitě tomu tak není. Doháním všechny firemní aktivity, které jsem nestíhal během sezony. Současně jsem pracoval na kondici a rehabilitaci po operaci páteře. Negativním momentem byla nedávná angína, která mne na pár dní zastavila a přerušila moje snažení. Určitě jsme se ale jako team nenudili. Pracujeme na vyladění tréninkového vozu. Dostal nový lak, který byl odřený najížděním v zarostlých rychlostních zkouškách.

Jak jsem již informoval v minulých tiskových zprávách, řešíme dilema co dále. Nejraději bychom naše Evo prodali a udělali krok dopředu. V současnosti panuje trochu nejistota s homologacemi a dodávkami modernějších závodních aut. Ceny současných vozů extrémně spadly a pokud auto neprodáme za rozumnou cenu, na stavbu nového nebudou prostředky. To znamená, že naše spolehlivé Evo budeme provozovat v teamu dále i 2009. Po odvolané Příbrami jsme zrealizovali i nějaké komerční pronájmy.

Jsem rád, že například team Mediasportu.cz v čele s Josefem Pátlem využil našich služeb na rally Jeseník a pronajal si naše Evo na tento závod. Věřím, že byla spokojenost. Pro mne je zajímavé stát na druhé straně barikády a závodění sledovat jako provozovatel závodní techniky a divák. O další pronájmy je zájem a věřím, že za solidních podmínek tato aktivita bude pokračovat. Snažíme se jít cestou kvality a spolehlivosti. Do auta investujeme hodně, provoz a opravy realizujeme pouze z kvalitních dodávek. Vše zabezpečuje jako již dva roky Apid s.r.o. Miroslava Jandíka,“ líčí Jiří Volf.

Co tedy na zbytek sezony? „Je naplánovaný pravděpodobně ještě jeden až dva pronájmy a já mám již potvrzené setkání mistrů v Sosnové 7. – 8. 11. 08 a Pražský rallysprint 5. – 6. 12. 08. Kam všechny naše partnery a fanoušky srdečně zveme. Setkání mistrů, tedy doufám, bude užitečná relaxace pro mne, team a naše VIP. V Praze nás čeká hodně práce. Partnerem akce bude EA, kde opět představí novou generaci hry Need for Speed. Doprovodnou akcí bude i celý program představení této hry na konzolách v prostorách našeho servisu jako minulý rok.

Chceme i něco navíc, ale o tom se právě rozhoduje. Jednou z variant, jak pojmout letošní Pražský rallysprint je i nápad, na který mě přivedl Zdeněk Jůrka, spolujezdec Jiřího Vlčka. Spočívá v tom, že bych balíček obsahující post spolujezdce a s tím spojený adrenalinový zážitek při absolvování rally, spolu se zajímavou částí reklamní plochy na voze nabídnul potenciálním zájemcům za úplatu, přičemž výtěžek by putoval na konkrétní charitativní účel, o kterém právě jednáme.

Existuje jistě mnoho VIP spolujezdců ať podnikatelů nebo hvězd showbusinessu, kteří by se rádi svezli a pomohli dobré věci. A je jen na nich, zda ji využijí k propagaci své firmy, muzikálu, gratulaci dědovi k sedmdesátinám nebo obligátnímu Lenko, Katko, Jitko, Terezo apod. miluju/nemiluju Tě! Podle toho jakou fází jejich vztahy právě prochází. Natolik mě tato myšlenka nadchla, že nyní věnuji úsilí a propagaci i této záležitosti. Ať si člověk třeba tu a tam zafňuká, že by mohl mít lepší EVO X nebo víc peněz na sezonu. Faktem zůstává, že jsme děti štěstěny – jsme zdraví (i přesto, že osud často pokoušíme), můžeme dělat sport, který nás baví, obklopovat se přáteli a řešit problémy, které jsou ve srovnání s potížemi a starostmi lidí, kterým osud rozdal ty nejhorší karty, úplnými banalitami.

Proto ve spolupráci s partnery teamu a firmami specializující se na netradiční dárky nabízíme všem vyznavačům adrenalinu, těm, kdo chtějí překvapit svého partnera/ku, šéfa/šéfku, těm, kdo chtějí propagovat svou firmu nebo na závodním voze vézt netradiční gratulaci nebo vyznání lásky… možnost zažít něco neobvyklého a zároveň pomoci někomu skutečně potřebnému. O vhodnosti tohoto dárku například pro tchyně netřeba dlouze diskutovat. Kdo zběžně sleduje mou kariéru ví, že určitá šance tady vždy je… Zajímá mě i ohlas touto cestou. Celý rok utrácíme peníze za závody a chtěli bychom i nějak pomoci druhým,“ s nadsázkou dodává Jiří Volf.

Jak hodnotí současný časový plán Jiří Volf – spolujezdec? „Pro mě určitě není současné období nijak odpočinkové. Spolu se spoustou práce pro Mediasport, kolem zbývajících závodů do konce sezony, je to taky o ježdění. Super byly Jeseníky s Pepou Pátlem, kdy jsme se perfektně svezli na uklouzaných těžkých erzetách a současně taky potřetí v jeho jezdecké kariéře spatřili cíl. Jednou nás sice do hry vrátila svodidla, ale to k závodění patří a myslím, že jsme se vcelku dobře bavili.

Hned týden na to, se mi společně s Michalem Ballayem podařilo, v jeho vůbec první sezoně rally, získat titul juniorského mistra Slovenska 2008 a třetí místo ve třídě A6. To je velmi pěkné na začátek a těším se co dokážeme dál. V Sosnové a v Praze budu pouze pracovně, ale následně snad trochu i odpočinkově, když budeme společně s přáteli hodnotit rally sezonu ve víru velkoměsta,“ vtipkuje spolujezdec Jirka Volf.

„I když letošní sezona ještě neskončila, tak bych chtěl poděkovat všem členům teamu, kteří se podíleli na přípravě a realizaci startů Jirků Volfů. Jejich sezona byla nejvíc narušena nepříjemným zraněním po hustopečské havárii a o to obdivuhodnější je, s jakou rychlostí se dokázali vrátit do závodního rytmu. Věřím, že setkání mistrů v Sosnové a Pražský rallysprint proběhne v pohodové atmosféře a všichni si tyto závody užijí. Idea charitativního využití spolujezdcovy sedačky na Pražském rallysprintu je určitě velmi zajímavá a rád budu této myšlence nápomocen,“ líčí situaci Miroslav Jandík.

Těšíme se na zbytek sezony a velice rádi Vás uvidíme v prostorách našeho teamu na závodech.

Volf Media Service
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist