www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Padesátka jezdců na startu v Sosnové

2. listopadu 2008 • 15:00

Již posedmé se v sobotu 8.listopadu uskuteční v Global Assistance Racing Areně Autodrom Česká Lípa populární Setkání mistrů, jako rozloučení s letošní motoristickou sezonou. Pořadatelům se přihlásilo celkem 48 jezdců v deseti kategoriích, a tak se mohou diváci těšit na zajímavou podívanou, kterou by si neměli nechat ujít.

Největší účast je pochopitelně v kategorii Rally, kde proti dvanácti vozům Mitsubishi Lancer budou bojovat Fiat Grande Punto Abarth polského jezdce Grzegorze Grzyba a Subaru Impreza WRX STi Daniela Běhálka. Přihlášena je kompletní domácí špička včele s mistrem republiky Romanem Krestou, vicemistrem Václavem Pechem a stříbrným Pavlem Valouškem. Chybět nebude ani Karel Trojan nebo otec a syn Josef a Martin Semerádové.

Po čtyřech jezdcích najdeme v kategorii Rally A6, kde bude upřena pozornost na druhého a třetího z mistrovství republiky – Jana Šlehofera s Fiatem Punto a Antonína Tlusťáka s Citroënem C2 1600. Stejný počet jezdců pojede ve skupině historických vozidlech, v nichž můžeme očekávat atraktivní souboje mezi Lubomírem Tenklem s BMW M3 a Zdeňkem Tichým s Opelem Kadett GT/E. Zapomenout nesmíme ani na Emila Trinera se Škodou 130 RS, který vždy dokáže potěšit milovníky rychlých kol.

Specialisté na rallycross se představí ve čtyřech kategoriích – D1, D1A, D2 a Cup 2008. V nejsilnější divizi pojede Pavel Koutný s Fordem Fiesta proti Otovi Výbornému s Mitsubishi Lancer a Peteru Ramlerovi, který se Seatem Leon 4x4 vybojoval mistrovský titul ČR. Zajímavé bude rovněž srovnání pěti identických vozů Škoda Fabia Cup, kde uvidí diváci mj. opět Pavla Koutného, ale také Marka Zemana nebo slovenského soutěžního jezdce Igora Drotára. Naproti tomu Divize 2 bude takovým malým evropským šampionátem, protože o vítězství budou bojovat tři nejrychlejší jezdci z letošního Mistrovství Evropy – Tomáš Kotek, Roman Častoral a Ondřej Smetana.

Deset jezdců se představí v autokrosových speciálech, které dokáží každoročně na sosnovském okruhu nadchnout diváky, zvláště když je řídí ostřílení piloti Jaroslav Hošek, Petr Bartoš, Roman Keřka nebo třeba Vít Nosálek. Kompletní startovní listinu najdete v příloze Tiskové informace.

Sedmý ročník Global Assistance Setkání mistrů začne v sobotu 8. listopadu v 9.30 hodin rozjížďkami, finálové jízdy všech kategorií jsou na programu od 13.30 hodin. Pro diváky je připraven dostatek kvalitního občerstvení včetně teplých nápojů.

Startovní listina na Setkání mistrů

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.11.2008 09:00
acer
Kompletní špička, jo....??
toplist