www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2008

O mistru tř. N2 ve sprintech rozhodla jedna vteřina!

3. listopadu 2008 • 05:00

Již několikrát jsem psal, že tř. N2 je nejlepší a nejvyrovnanější třídou ve sprintech. Celkem 29 posádek se zúčastnilo v letošní sezóně bojů ve tř.N2. To, že po odjetí 9 soutěží, což je cca 700 ostrých kilometrů rozhodne o vítězství v seriálu jedna jediná vteřina nikoho z nás určitě nenapadlo.

Do Vsetína jsme jeli s tím, že musíme porazit Aleše Kaválka a získat nejméně 10 bodů. Láďa Henzl (leader N2) po havárii v Jeseníkách nepřijel a čekal s náskokem 9-ti bodů, jak vše dopadne. Byli jsme s Kubou oba hodně nervozní. Skutečnost, že nesmíme chybovat a vybojovat 10 bodů byla hodně flustrující. Na RZ1 chyboval Aleš a ztratil 54,1 vteřin na vítězného Blaťáka. Okamžitě jsme změnili taktiku a vše přizpůsobili k získání alespoň 10-ti bodů za 4.místo. Po RZ2 jsme byli čtvrtí, ale registroval jsem velmi rychlé časy Pešla a Sopúcha (s těmito rychlíky jsem vúbec nepočítal). RZ3 zrušena – vyšší moc (volby). RZ4 stále držíme čtvrté místo, ale jen díky odstoupení Blaťáka. Pešl vyhrává všechny zbývající vložky a v cíli RZ 8 jej dělí od prvního místa jen 2,2 vteřiny. My dojíždíme na vytouženém čtvrtém místě. Za námi je Matrin Sopúch o pouhou 1 vteřinu. To je ta vteřina, která nám přinesla titul v N2.

Máme obrovskou radost. Věřím, že nám ji, vy fandové rally, přejete. Po hrozné loňské sezoně (požár na plynové přípojce v Lužičkách a pak 3 x odstoupení z prvního místa z vypůjčenou Hondou) jsme konečně získali paní štěstěnu na naši stranu.

Velký dík za to, co jsme letos dokázali, patří hlavně rodinnému zázemí (mé manželce, dceři, Kubovo přítelkyni Baruš), mechanikům Vénovi a Hance, Radkovi, Petrovi, Honzovi, Jirkovi a Mirce. Dále pak společnostem Inwest Profit, V.P. Pojišťovací makléři, Bosch Svatopluk Černík, Olpran, Romino Car a všem z dílny Zdeňka Vlčka. Vše o našem závodění v roce 2008 najdete na www.kubabrazda.estranky.cz

V tuto chvíli řešíme co dál? Zatím není nic jasné. Jiří Hladík vloni vyhrál s touto Hondou N2 a letos vyhrál v A5. Nic nenaznačuji, uvidíme? Hledáme další sponzory a chceme jít dál.

Zdeněk Brázda
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist