www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Sébastien Ogier v roce 2009 v továrním týmu

4. listopadu 2008 • 18:00

Francouzský mladík Sébastien Ogier vlítl do letošního juniorského světového šampionátu a celkem bezpečně jej vyhrál. Dlouhodobě plánovaný projekt Citroënu a francouzské federace FFSA počítal v pokračujícím progresu ve voze WRC, což se naplní již letos ve Walesu. Obdobně bude spolupráce pokračovat i příští rok.

Ogierova kariéra vypadá jako přes kopírák podobná s vývojem dalšího Sébastiena - letos již pětinásobného mistra světa Loeba. Na začátku sezóny dostal přislíbený start na konci roku s vozem WRC, když zvítězí v JWRC. Tak se stalo, Sébastien si tak odbude světovou premiéru s C4 WRC na Wales Rally GB.

Pro nadcházející sezónu se s ním původně počítalo jako s jedničkou M2 týmu, objevila se však řada bohatých jezdců, kteří o účast v tomto týmu projevili vážný zájem. Citroën se rozhodl šalamounsky - Sébastien Ogier se v roce 2009 představí jako oficiální třetí jezdec Citroën Sport. Je to i určitý tlak na ne vždy úspěšného Dani Sorda, že může být kdykoliv v průběhu sezóny v rámci bodů nahrazen právě Ogierem.

Zatím bylo oficiálně oznámeno, že Ogier bude startovat na prvních šesti soutěžích mistrovství světa v Irsku, Norsku, Kypru, Portugalsku, Argentině a Sardínii. Dá se však očekávat, že se francouzský talent představí v kompletním seriálu mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist