www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Urmo Aava testoval Imprezu WRC S14

4. listopadu 2008 • 18:45

Estonský jezdec Urmo Aava v letošním roce startoval na vybraných soutěžích mistrovství světa s vozem Citroën C4 WRC. V kolotoči světových závodů by chtěl zůstat i příští rok a tak hledna nejvhodnější nabídku. V minulých dnech tak přijal pozvánku na test Subaru Impreza WRC S14.

Urmo najel s vozem zhruba čtyřicet kilometrů, potkal se i se šéfy týmu Subaru. „Impreza WRC není tak špatná, jak jsem původně očekával,“ zhodnotil Urmo Aava. Následně pak dodal, že stále ještě není rozhodnuto: „Na příští rok mám přislíbené zhruba 2 miliony euro, tak se snažím najít nejvhodnější nabídku. Nejspíše to ale nevyjde na kompletní šampionát, o start v příštík ročníku MS projevila zájem řada bohatých jezdců, takže týmy zdražují své ceny.“

Původně se s Aavou počítalo do M2 týmu Citroënu, tam však již Quesnel prohlásil jedničkou zimbabwského rozbíječe Conrada Rautenbacha, jehož týmovým kolegou bude nejspíše Andreas Mikkelsen. M2 tým založi také Subaru, kromě již oznámeného Adapta týmu nejspíše jeden založí přímo Subaru, ve Francii se v tomto směru hodně koketuje o startech Stéphane Sarrazina a Brice Tirabassiho. Společně s Aavou pak Imprezu WRC S14 testovali i Andreas Mikkelsen a Marcus Grönholm.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist