www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Historie MS FIA rally na Sport 5

11. listopadu 2008 • 12:50

SPORT 5, první česká satelitní a digitální televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus, ve svém vysílání dále rozšiřuje spektrum pořadů z historie automobilového sportu. SPORT 5 tak zcela nově přinese historické sestřihy závodů mistrovství světa v rally (WRC) ze sezóny 1998.

První půlka sezóny mistrovství světa v rally 1998 se odehrávala pod taktovkou Carlose Sainze, kterému zdatně sekundoval Colin McRae, a naopak smolně začínala pro již trojnásobného mistra světa Tommiho Mäkinena, jenž za zmíněnou dvojicí výrazně zaostával. V poslední třetině sezóny však Colin McRae z boje o titul vypadl, zatímco Tommi Mäkinen se díky třem po sobě jdoucím vítězstvím stal Sainzovým konkurentem v boji o titul.

Rozhodnout měla až poslední soutěž sezóny 1998, Britská rally. Po první rychlostní zkoušce, kdy Mäkinen urazil kolo a ze závodu odstoupil, se zdálo, že je Sainz blízko svému třetímu titulu. Ovšem na posledním měřeném úseku jej potkala obrovská smůla, když jeho vůz zastavil 300 metrů před cílem. Napínavá sezóna 1998 tak končila obrovským smutkem Carlose Sainze, zatímco Tommi Mäkinen se radoval ze čtvrtého titulu mistra světa v řadě.

Závody World Rally Championship sezóny 1998 sledujte od pondělí 17. listopadu 2008 na SPORT 5 každý všední den v podvečer se začátkem mezi 17. a 19. hodinou.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist