www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Guy Wilks: Mám velkou šanci jet příští rok v MS se Subaru

17. listopadu 2008 • 00:15

Britský jezdec Guy Wilks byl několik let továrním jezdcem Suzuki v JWRC a i před začátkem letošní sezóny si dělal na zálusk u WRC týmu. Přednost nakonec dostali jiní, přesto by se sedmadvacetiletý pilot rád do MS vrátil. V současné době je blízko dohodě s další japonskou značkou.

Sedmadvacetiletý pilot se letos soustředil na starty v domácím šampionátu, kde bojoval o titul mistra Anglie, který mu nejspíše uteče díky diskvalifikaci na Trackrod Rally. Kromě toho se zúčastnil vybraných závodů s Hondou Civic Type R3 v týmu JAS Motorsport. Ani tato spolupráce neměla nejvydařenější konec, na včerejší Coffs Coast Rally Wilks havaroval ve velké rychlosti ze třetího místa absolutně a udělal ze svého Civicu hromádku šrotu.

Guy Wilks by se rád v nadcházejícím roce vrátil zpět do mistrovství světa a dělá pro to maximum. V současné době je hodně blízko dohodě na starty v desíti soutěžích mistrovství světa s továrním speciálem Subaru Impreza WRC. „Naše společná jednání vypadají nadějně. Jako vždy v současné době je to o penězích. Tým Subaru po mě chce 2 miliony liber na sezónu. Tuto částku máme již z velké části pokrytu a věřím, že se nám podaří co nejdříve sehnat i zbytek, aby se mohl projekt uskutečnit,“ okomentoval situaci Guy Wilks.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.11.2008 16:39
Pluto - moderátor
Video z Wilksovy nehody: odkaz na forum.autosport.cz
toplist