www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Odepíše FIA projekt S2000+ ?

21. listopadu 2008 • 05:00

Ani po posledním zasedání Světové rady motosportu, které se konalo 5. listopadu, nepadlo definitivní rozhodnutí o směru, kterým se budou ubírat technické předpisy pro náhradu za současné vozy kategorie WRC. Navíc se začaly ozývat hlasy o možnosti smést výsledky všech jednání ze stolu a snaze nahradit stávající vozy kategorií S2000. Konečný verdikt o budoucnosti má padnout v průběhu prosince.

„Uvědomuji si, že toto rozhodnutí může mít za následek vlnu nevole ze strany současných výrobců, ale tento bod byl projednáván v Japonsku, kde jsme se odklonili od původní myšlenky vytvořit kit pro vozy S2000 a produkční vozy,“ nechal se slyšet předseda WMSC Morrie Chandler. „Podle Maxe jsou jednoduchým řešením S2000, ovšem za předpokladu, že budeme schopni přijít na způsob, jakým bychom vyrovnali konkurenceschopnost mezi S2000 a produkčním autem. Problém je v tom, že jsme na současné variantě začali pracovat před 18 měsíci s vizí mít auto do 300000 Euro. Cena se však zdvojnásobila a dostala se pomalu na současnou úroveň vozů WRC, což je v současné finanční krizi nepřijatelné.“

S nepochopením se však návrh setkal u samotných týmů. „Musím přiznat, že jsem trochu zmaten,“ reagoval na prohlášení ředitel Subaru Richard Taylor. „S FIA jsme úzce spolupracovali a mysleli si, že už jsme nových předpisů dosáhli.“

„Nerozumíme tomu. Jen co se přiblížíme k cíli, je vše jinak. Jak nyní přepsat regule, na kterých se pracovalo tak dlouho, za pouhý měsíc,“ nechápavě dodává Citroën Sport.

Hovoří se také o tom, že je ze strany FIA snaha omezit v příští sezoně top speed vozů WRC. Jakým způsobem by měl být záměr proveden je však stále předmětem diskuse.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist