www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Loeb: Pokud WRC nahradí stávající vozy S2000, raději skončím!

21. listopadu 2008 • 09:00

Úřadující světový šampion Sebastien Loeb je znepokojen signály ze strany Mezinárodní automobilové federace, která kvůli radikálnímu snížení nákladů sahá v myšlenkách až k takovým krokům, jakým je úplné odepsání doposud nezrozené kategorie S2000+ a namísto ní využívat v blízké budoucnosti speciálů S2000 v nejvyšší lize WRC.

„Opravdu netuším, jak to v budoucnu bude,“ říká Francouz. „Nejnovějších rozhodnutích FIA jsem slyšel, ale má-li být budoucnost kategorie S2000 nebo vozy skupiny N, nebylo by to pro mě zajímavé.“

FIA se již nějaký čas zaměřila na vytvoření technických předpisů, které by umožňovaly přestavět pomocí kitu stávající vozy S2000 na jakési S2000+ osazené mimo jiné turbodmychadlem. Původní idea se však ještě před samotným zrozením rozsypává Mezinárodní automobilové federaci pod rukama, jelikož se cena takto přestavěného vozu oproti původním předpokladům rapidně zvýšila. Ruku v ruce s tím však jde i technická složitost pouhého přestavění klasické S2000.

„Pokud by byla budoucnost ve vozech S2000+, pak bych v tom neviděl žádný problém. Výkon by zůstal přibližně stejný, což je hlavní. Nezáleží na tom, jestli je auto o něco těžší nebo méně přetechnizované. Ve skutečnosti to může být i divácky atraktivnější,“ věří Loeb.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist