www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Druhá sedačka Adapty stále neobsazena, Gröndal nejede!

25. listopadu 2008 • 10:30

Jeden z horkých adeptů na druhou sedačku nově vzniklého týmu Adapta WRT, který bude v příští sezoně WRC nasazovat dva vozy Subaru Impreza WRC nejvyšší specifikace S14, Anders Gröndal, se nakonec týmovým kolegou již jisté jedničky Madse Östberga nestane.

Po posledních jednání s hlavním sponzorem, olejářskou společností Valvoline, padla možnost finančně nákladného programu a v následujícím roce tak bude Nor díky omezenému budgetu pokračovat v domácím mistrovství se Subaru Impreza WRC S10. V plánu má však v závislosti na finančních možnostech Norskou rally, která se po pauze znovu vrací do kalendáře světového šampionátu.

„Dnes jsme měli schůzku týkající se sezony 2009 a startů v mistrovství světa s jedním z našich hlavních sponzorů. Jak všichni vědí, svět je ve finanční krizi a je tak obtížné zajistit potřebné miliony k tomu, abychom mohli WRC jet. Ačkoliv se to pro následující rok nepovedlo, pracujeme společně na sezoně 2010. Zajistili jsme však budget pro Norské mistrovství a celý tým je spokojen, že budeme moci nasadit týmovou Imprezu WRC S10 na všech soutěžích. Víme, že je auto dobré a neuvěřitelně odolné. Navíc budeme pracovat s větším rozpočtem, což nám umožní více testovat než letos,“ říká Gröndal.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist