www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

H. Solberg prodloužil s Expertem a hledá auto

26. listopadu 2008 • 13:30

Norskému jezdci Henningu Solbergovi letos skončila několikaletá smlouva se společností Expert, kterou propagoval v soutěžích mistrovství světa. Dlouho nebylo jasné, zda se kontrakt podaří prodloužit a Henning dokonce pokukoval po rallycrossu, nakonec však bude v MS pokračovat i příští rok.

Tým totiž s norským jezdcem prodloužil smlouvu o jeden rok. Na sezónu 2009 mu přinese 50 milionů norských korun, což je zhruba 5,5 milionu Euro. Henning si momentálně vybírá vůz, se kterým se mistrovství světa zúčastní. V úvahu připadají jak letos používaný Ford, tak i Citroën a Subaru.

„Asi nikoho nepřekvapí, když řeknu, že jsem z pokračování ve voze WRC rád. Myslím si, že jsem schopen jet s jakýmkoliv autem WRC a momentálně jsme ve fázi rozhodování, jaké auto to bude. Beru do úvahy všechny faktory, které jsou pro úspěch v automobilových soutěžích důležité. Určitě bych se chtěl zúčastnit testů všech aut, která pro mě připadají v úvahu. Vrchol mojí letošní sezóny bude hned na začátku - svojí domácí Rally Norway bych chtěl se svým oranžovým speciálem vyhrát,“ řekl Henning Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist