www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Prokop bude pozítří testovat Citroën C4 WRC

26. listopadu 2008 • 13:45

Martin Prokop a Jan Tománek díky svému úspěchu v letošním programu C2 Junior Experience opětovně vybojovali možnost testování s továrním speciálem francouzské automobilky Citroën. Svezení s modelem C4 WRC se uskuteční již tento pátek ve speciálním testovacím komplexu Sweet Lamb ve středním Walesu.

Jihlavský pilot získal stejnou odměnu i v loňském roce, kdy si vyzkoušel Citroën Xsara WRC. V letošní sezóně měl větší ambice, za lepší umístění byl slíbený start s tímto speciálem v soutěži mistrovství světa, to mu však nakonec vyfoukl Aaron Burkart.

„Stejně jako v loňském roce se náš projekt C2 Junior Experience setkal s velkým úspěchem a Martin i přes velkou smůlu dokázal zopakováním svého dobrého výsledku své schopnosti. Doufám, že tyto testy zužitkuje pro svůj rozvoj do budoucna a třeba mu to pomůže i při rozhodování se o programu startů v nadcházející sezóně,“ řekl 'nový' zástupce klientské sekce Citroënu Sport Simon Jean-Joseph.

„Pro mě je to splnění dalšího snu. Řídit Xsaru WRC byla pro mě fantastická zkušenost. Přestože to bylo už před rokem, jsem hodně zvedavý na porovnání s novějším modelem. Určitě se budu muset přizpůsobit, ale po loňských zkušenostech věřím, že to bude trvat kratší dobu, než posledně,“ dodal Martin Prokop.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist