www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

První absolutní vítězství v kariéře!!!

27. listopadu 2008 • 03:00

Již třetím rokem se ve startovní listině kralovického závodu objevuje posádka Jan Černý – Pavel Kohout. Stalo se tak již tradicí, že se zde mládenci loučí se sezónou a využívají tak místní krásné tratě k jednomu z posledních svezení. Letos však Honza závod využil k seznámení se s novým vozem Subaru Impreza N12b, se kterým bychom ho měli s největší pravděpodobností vídat příští sezónu. Jak bylo vidět, Honza se s vozem sžívá velice rychle a systémem start cíl dosáhl v Kralovicích svého prvního absolutního vítězství v kariéře.

Soutěž začala, jako každoročně, velmi náročnou noční sekcí, ve které na posádky čekala hned čtveřice měřených úseků. Letos však byla situace soutěžících o poznání těžší, jelikož se kolem Kralovic objevila velmi hustá mlha. Pro Honzu Černého to byla první zkušenost s těmito podmínkami, avšak přesto mu v cíli první rychlostní zkoušky patřilo první místo. „Před autem byla téměř po celou dobu neproniknutelná bílá zeď, která chvílemi řídla a zase zesilovala. Nebylo vidět skoro vůbec nic. To, že jsme zajeli první čas nás docela překvapilo. V mlze jsem závodil úplně poprvé a už teď můžu říci, že to rozhodně nepatří k mým oblíbeným činnostem :-),“ popisoval páteční podmínky Honza.

Páteční etapa byla bohužel poznamenána vážnou nehodou, při které utrpělo zranění několik diváků a kvůli které došlo ke zrušení druhého průjezdu Plasské rychlostní zkoušky. Zbylé dva testy však suverénně opanoval Honza Černý se svým Subaru, který tak odcházel do peřin se solidním náskokem a s přáním, aby sobotní etapa nepokračovala opět v mlze.

V sobotu na posádky čekala trojice testů, která se jela třikrát za sebou a již ráno bylo jasné, že počasí bude tentokrát více než přívětivé. Do sobotní etapy vstoupil nejlépe Fešák Karel navigovaný Danem Vobludou, který zajel na první rychlostní zkoušce nejrychlejší čas. Honza Černý mu však dýchal na paty a zaostal jen o pouhé tři desetiny. V závěsu byli dále Martin Sikl s Martinem Pecinou a Bigg Boss navigovaný Klokanem. Velký šéf se spolujezdcem z rodu vačnatých však byli nuceni odstoupit pro technickou závadu a nebylo jim tak dopřáno spatřit cíl soutěže. V první desítce se tak v sobotu ráno nacházelo již jen několik zástupců zvířecí říše. V čele jedoucí černý kohout, vorel Václav a myšák René.

Zbylých osm testů sobotního dne suverénně opanoval Honza Černý, který si tak způsobem start cíl zajel pro své první absolutní vítězství v kariéře. To je o to cennější, že Honza startoval se Subaru poprvé, nepočítáme-li Setkání mistrů v Sosnové. Zajímavou skutečností je také to, že Honza s Pavlem dosáhli svého prvního triumfu právě v Kralovicích, tedy na soutěži, která byla před třemi lety pro oba prvním seznámením s rally. „Musím říci, že jsem z vozu opravdu nadšený a už se nemůžu dočkat dalšího svezení. Chtěl bych touto cestou poděkovat Danovi Běhálkovi, za to, že nám umožnil tento start, klukům, kteří auto skvěle připravili a samozřejmě tátovi,“ uzavírá příbramský jezdec.

Honza Černý by se měl se Subaru s největší pravděpodobností představit již za několik týdnů v Praze, kde se chystá pobavit sebe i diváky atraktivní jízdou.

Pavel Kohout
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist