www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2008

Sparrow racing teamu bilancuje sezónu 2008: MMČR – tř. N2

1. prosince 2008 • 05:00

I v letošní sezóně MMČR ve třídě N2 hrály prim Hondy z týmu Sparrow racing. Již před úvodním podnikem sezóny na území ČR Valašskou rally bylo všem fanouškům zřejmé, že boj o titul bude více než napínavý. Podle všech předpokladů se mělo rozhodovat o vítězi třídy N2 mezi Vaškem Dunovským, Patrikem Hlachem, Honzou Jakubcem a Jiřím Trojanem.

Na úvodní šoutěži rakouské Janner rally se pokoušel hned od začátku sezóny zabodovat Patrik Hlach. V cíli soutěže si připsal 12 bodů za třetí místo. Naopak Honza Jakubec cíl náročné soutěže nespatřil, když skončil se svou Hondou v potoce.

Druhý podnik „velkého“ šampionátu v okolí Valašského Meziříčí vyhrál poprvé v sezóně startující Vašek Dunovský, který soupeřům nedal šanci a s náskokem dvě a půl minuty za sebou nechal na druhém místě Patrika Hlacha. Bohužel ani tentokrát nespatřil cíl Honza Jakubec, když dokázal dokonce dvakrát havarovat. Premiéru na českém území si v Hondě odbyl také slovenský jezdec Martin Vaško, ale ani jelo Honda do cíle kvůli havárii nedorazila.

V okolí Klatov na rally Šumava startovala za tým Sparrow racing pouze dvojice, v té době vedoucích třídu N2, Dunovský - Hlach. Po problémech svých soupeřů si nakonec zopakovali stejné pořadí jako při Valašské rally.

I krásná soutěž v okolí Českého Krumlova nabídla stejné pořadí na prvních dvou místech ve třídě N2 jako v předchozích dvou podnicích. Stupně vítězů doplnil na třetím místě Jakubec. Na šestém místě soutěž dokončila Katka Štorková.

Hustopeče již mohly naznačit a také naznačily jak bude zhruba vypadat boj o titul na konci roku. Patrik Hlach bohužel soutěž ze zdravotních důvodů nedokončil stejně jako Jakubec (havárie). Vašek Dunovský se vítěstvím hodně přiblížil k zisku titulu. Druhé místo obsadil „domácí“ jezdec Michael Bartončík.

Smutnou Třebíč vynechal Dunovský a tak Patrik Hlach měl s Honzou Jakubcem zjednodušený boj o vítězství. Po napínavém a předčasném ukončení soutěže byl první Hlach a druhý Jakubec.

Jedním z vrcholů sezóny byla určitě Bohemia rally. Nestartoval zde Patrik Hlach. Na domácích rychlostních zkouškách dominoval a zvítězil Dunovský následován na druhém místě Honzou Jakubcem. Soutěž nedokončil Jan Březík a Jiří Pertlíček sen.

Na domácí „těžké“ Barum rally na lepila Sparrow racing teamu smůla na paty. Po dvou defektech Dunovského, problémech Vladyky s ramenem a Březíka s brzdami nedokázali domácí posádky bojovat o nejvyšší příčky. Patrik hlach odstoupil hned na prvním průjezdu rz Pindula. Po velkém boji dokončil „Barumku“ na třetím místě Vašek Dunovský a potvrdil tím zisk titulu ve třídě N2. Březík skončil čtvrtý a Dan Vladyka pátý.

Závěrečný podnik v Příbrami již vynechal jistý vítěz třídy N2 Vašek Dunovský. O vítězství se dojeli poprat Jakubec, Hlach a Ženíšek. Vinou technické závady nedokončil poslední soutěž své bohaté kariéry Patrik Hlach. Honza Jakubec dokončil soutěž na druhém místě a Prokop Ženíšek získal pohár za místo třetí.

Vozy Sparrow racing teamu startovali v MMČR sezóny 2008 ve třídě N2:

28 startů

- 20x spatřili úspěsně cílovou rampu (72%)

- 6x soutěž nedokončili vinou havárie (21%)

- 2x vinou technické závady (7%)

počet umístění na stupních vítězů:

1.místo – 5x - 4x Dunovský, 1x Hlach

2. místo – 6x - 3x Jakubec, 3x Hlach

3.místo – 4x - 1x Hlach, 1x Jakubec, 1x Ženíšek, 1x Dunovský

Vítězství v RZ:

celkem odjetých 127 RZ (bez VP)

Dunovský - 40 (31,5%)

Jakubec - 12 ( 9,5%)

Hlach - 10 ( 7,9%)

Bartončík - 2 ( 1,6%)

Březík - 1 ( 0,8%)

Vladyka - 1 ( 0,8%)

Pertlíček se. - 1 ( 0,8%)

Oficiální konečné pořadí MMČR 2008 tř. N2

Sparrow Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist