www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Orsák: Smutná tečka za sezonou

11. prosince 2008 • 05:00

Se svěšenými hlavami odjížděli členové Orsák rally sport teamu z Pražského rallysprintu. Důvodem smutku nebyl výsledek posádky, nýbrž dva vyhaslé životy po havárii Leszka Kuzaje. Do Prahy přijel tým Jaroslava Orsáka se dvěma vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. Jeden byl připravený pro šéfa týmu, druhý si pronajal Jan Sýkora.

Na celou sobotu byl v servisním stanu Orsák rally sport teamu připraven bohatý doprovodný program se soutěžemi o ceny, které věnoval hlavní obchodní partner, firma PEWAG. A jak bývá na Valašsku zvykem na Mikuláše, kdy obchází vesnicí družina lidí v přestrojení za Mikuláše a čerty, nesměl ani v servisu u Orsáků pořádný čert chybět. V závěrečném podniku sezony ale nastal nečekaný zlom.

„Na Pražský rallysprint jsme se všichni pečlivě připravovali, Vedle programu v servisním areálu, jsme chtěli dělat pro diváky šou i na trati. Automobilové soutěže patří mezi rizikové sporty, kde hrozí havárie spojené se zraněním jezdců, potažmo i diváků. Ve výjimečných případech si jízda na hraně vybírá i daň nejkrutější – lidský život. Tento případ nás letos postihl již podruhé. Stejně, jako v případě Mirka Levory a Pavly Třebínové, i smrt diváků v Praze v nás zanechala hlubokou ránu. V té chvíli jdou stranou výsledky, ztrácí se chuť na adrenalinovou rychlou jízdu. Člověk se v té chvíli zastaví a přemýšlí, co udělat, aby jeho milovaný sport byl opět tím, čím ho tolik přitahuje. Za celý Orsák rally sport team vyjadřuji hlubokou upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl Karel Vajík.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist