www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Beppo Harrach končí s plynovým Lancerem

12. prosince 2008 • 05:00

Rakouská petrolejářská společnost OMV se rozhodla před třemi lety spustit společně s týmem Stohl Racing projekt na starty soutěžních vozů na plynový pohon v národním šampionátu. Jedním z hlavních jezdců a propagátorů celé této vize byl syn úspěšného bývalého několikanásobného mistra Rakouska Ernesta Harracha Beppo.

Právě po třech letech tato spolupráce končí a cesty OMV CNG Teamu a Beppo Harracha se rozejdou. „Když se podívám do minulosti, najdu v ní spoustu pěkných věcí, ale i těch, které mě zklamaly. Jednoznačně nejpozitivnější je vítězství na Ostarrichi Rally, to je asi největší úspěch v celé kariéře. Celkem pozitivně se nám dařívalo i na Waldviertel Rallye proti obrovské konkurenci zahraničních soupeřů s 'normálními' vozy.

Naopak deziluzí byl fakt, když jsme zjistili, že můžeme použít pouze starší model Lanceru Evo VI. Nacpali jsme do něj všechno nejlepší a udělali z něj konkurenceschopné auto, ale soupeři i jejich auta procházela dalším vývojem a měli jsme stále větší problémy jim stíhat. Přestup do devítky byl hlavně zpočátku obtížný, protože řada věcí je v ní řešena jinak, takže jsme museli hodně času obětovat novému vývoji. Další nevýhodou plynových aut byla nemožnost vyjet s tímto vozem na závody do zahraničí.

Celé ty tři roky byly skutečně pěkné. Nejen tím, že jsem se mohl podílet na vývoji úplně nového auta, ale také nového zdroje paliva pro automobilové soutěže. Získal jsem při něm spoustu cenných zkušeností, které v budoucnu určitě využiji. Ale život jde dál, přo příští sezónu již v barvách OMV startovat nebudu,“ řekl Beppo Harrach.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.12.2008 19:52
Karbonyl - moderátor
Tož proč se kurnik ptáš, když to víš? :-))))
12.12.2008 23:45
Mirekfric
A nebo proto, že s Evo 9 jel Manfred Stohl? :-)
12.12.2008 20:54
Karbonyl - moderátor
Možná souvislost je v tom, že s E9 jel vždy jen na asfaltu...
12.12.2008 20:50
Karbonyl - moderátor
Vím já... Už jednou se do E6 vrátil poté, co E9 rozsekal na kousky. Proč to bylo tentokrát, opravdu netuším.
12.12.2008 18:53
Mirekfric
A jak to, že na Waldu jel s Evo VI? :-)))
12.12.2008 18:32
Karbonyl - moderátor
Harrach jel poslední dvě sezony s Evo IX...
toplist