www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Tovární tým Suzuki v roce 2009 nepojede !

14. prosince 2008 • 18:10

Zítra, tj. 15. prosince 2008, by mělo být v Japonsku oficiálně oznámeno, že společnost Suzuki Motor Corporation pro rok 2009 zastavuje své aktivity týkající se účasti v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích.

Uváděným důvodem je předpověď „klesající tendence, spíše v dlouhodobém než v krátkodobém výhledu“. Podpora zákaznických aktivit v juniorském mistrovství světa a v regionálních šampionátech bude ze strany této značky nicméně pokračovat.

Program japonské automobilky započal v roce 2007 dvěma ojedinělými starty v MS FIA a pokračoval letos plnohodnotnou účastí mezi registrovanými týmy na všech soutěžích světového šampionátu. Po vyřešení počátečních potíží s motory se týmové vozy nakonec dopracovaly k solidní spolehlivosti a, s výjimkou havárií, dokázaly dokončit všechny soutěže ve druhé polovině sezóny, devětkrát na bodovaných pozicích. Týmová dvojka P-G Andersson dokonce na posledních dvou soutěžích získal shodně pátou příčku.

Globální krize se zdá být pro outsidera světového šampionátu dobrým důvodem pro ukončení programu, který uvnitř společnosti Suzuki nenašel nakonec dostatečnou podporu a duchovní otec celého projektu Nobuhiro 'Monster' Tajima byl z vedení týmu odvolán již v polovině letošního roku.

Oficiální oznámení o neúčasti týmu Suzuki je načasováno přesně na den, kdy je uzávěrka přihlášek továrních týmů do mistrovství světa FIA 2009.

-jav- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.12.2008 00:07
Mirekfric
Zřejmě tento krok souvisí i s významnou změnou ve vedení Suzuki Motor Corporation, která proběhla minulý týden. Prezident koncernu a zastánce WRC Hiroshi Tsuda odstoupil ve středu ze "zdravotních důvodů" ze své funkce...
toplist