www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Subaru nevylučuje návrat

16. prosince 2008 • 15:30

Prezident Fuji Heavy Industries Ikui Mori dnes na tiskové konferenci v Tokiu potvrdil odchod z mistrovství světa a zároveň potvrdil, že nevylučuje návrat značky Subaru do automobilových soutěží, s největší pravděpodobností tomu však nebude příliš brzy.

O ukončení projektu WRC rozhodla japonská centrála v sobotu 13. prosince večer, kdy již byla zaslána přihláška do FIA. „Do rally jsme vstupovali s tím, že chceme zvýšit povědomí o značce Subaru, což se nám podařilo. S postupující světovou krizí jsme však museli přehodnotit naše investice. To jsou hlavní důvody našeho odchodu z mistrovství světa. Náš odchod nemá nic společného se zavedením nových pravidel pro MS od roku 2010 ani neshody mezi Fuji Heavy Industries a Prodrivem,“ řekla Mori.

Mori zároveň nevylučuje, že by se automobilka Subaru nemohla do mistrovství světa vrátit. „Pokud se objeví možnost, rádi se do kolotoče automobilových soutěží vrátíme, speciálně kvůli našim fanouškům. Nemyslím si však, že to bude v nejbližší době. Právě kvůli našim fanouškům bylo obtížné zvolit toto nepříjemné rozhodnutí, ale nezbyla nám jiná možnost. Rádi bychom jim poděkovali za jejich celosvětovou podporu, zůstanou naším neocenitelným pokladem.“

Stáj Prodrive i přes rozvázání smlouvy se Subaru potvrdila, že i v nadcházející sezóně bude podporovat již dříve dohodnutý program týmu Adapta, který by se měl objevovat v mistrovství světa jako tým M2. Otázkou je, kdo se objeví jako druhý jezdec vedle Madse Östberga.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist