www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Jezdci Subaru zaskočeni krokem FHI ukončit aktivity v MS

17. prosince 2008 • 09:00

Jako rána z čistého nebe zasáhlo širokou rally veřejnost oznámení FHI o stažení týmu Subaru ze světového šampionátu v automobilových soutěžích. Velké nepříjemnosti s tím však jdou ruku v ruce vedle smutku ze ztráty jednoho z novodobých symbolů WRC i osudy obou jezdců, kteří měli s týmem platné smlouvy i pro nadcházející sezonu a jejichž plány se během okamžiku diametrálně změnily.

„Tak nějak jsem tušil, že se něco děje, ale nečekal jsem to. Teď musíme vymyslet, jakou cestou se vydáme. Nic není jisté. Pokud mám být upřímný, je to pro mě trochu šok. Po těch čtyřech letech u Subaru, kdy se člověk snaží vydat ze sebe při každé soutěži maximum, je to určitě zklamání. Jediné co teď vím je, že nemám žádné plány. Je nepravděpodobné, že bych se objevil na lednové Irské rally. Tým se mnou nemluvil, ani slovo,“ říká zklamaně Chris Atkinson.

Velkou neznámou je i budoucnost nyní již bývalé jedničky týmu Pettera Solberga. Jak již bylo potvrzeno, tým Adapta WRT, který se měl dle původních plánů zúčastnit nadcházející sezony jako jakýsi B-tým, odstoupení Subaru nijak neomezí a po dlouhém hledání dvojky vedle již jistého Madse Ostberga se tak nyní paradoxně nabízí možnost obsadit druhý vůz S14 právě norským showmanem.

„Předtím, než se k věci vyjádřím, potřebuji vyhodnotit situaci. Chápu, že by média a veřejnost ráda znala odpovědi na své otázky hned, ale prosím, abyste byli trpěliví a vyčkali do zítřka,“ vzkázal na svém webu Solberg.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist