www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2008

Oscar Svedlund se Škodou Fabií S2000?

18. prosince 2008 • 12:00

Osmadvacetiletý Oscar Svedlund startoval v posledních letech převážně v seriálu PCWRC, kde dosáhl i několika pěkných výsledků, v roce 2007 se stal mistrem Švédska ve skupině N. V letošním roce se mu však již tolik nedařilo a tak sympatický seveřan začal přemýšlet o změně.

„Pochopil jsem, že se moje kariéra zastavila. Takhle už to nejde dál, potřebuju přestávku. Přes samotné závodění nebyl čas věnovat se rodinné firmě ani mým nejbližším. Mám dvouletého syna Filipa, kterého jsem pro samé závodění téměř neviděl. Mému spolujezdci se před pár dny narodil potomek, i proto jsem se rozhodli zvolnit,“ prozradil Oscar Svedlund.

Kontrakt se Subaru skončí 31. prosince tohoto roku a již nebude prodloužena. „Rozhodl jsem se tuto smlouvu neprodloužit, obě mé Imprezy N12 a N14 od Tommi Mäkinen Racing jsou na prodej,“ potvrdil Svedlund.

Jak bude vypadat Svedlundova budoucnost? „Pro rok 2009 jsem chtěl startovat pouze v domácím švédském šampionátu, který má pět soutěží, což je tak akorát. Otázkou je, s jakým autem. V současnosti nepřipadá v úvahu nic jiného, než auto patřící koncernu VW, jelikož naše rodinná firma je s ním úzce spojená. Jedinou šancí je tedy Škoda Fabia S2000, která by měla být homologována k 1. lednu roku 2009. V první fázi dostanou vůz oba tovární jezdci, třetí auto by měl dostat německý jezdec. Kdy budou další vozy k dispozici je otázkou. Je klidně možné, že se v roce 2009 nesvezu vůbec,“ dodal závěrem rodák z Karlstadu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist