www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Subaru zhatilo Wilksovy plány

20. prosince 2008 • 04:30

Britský pilot Guy Wilks dělal maximum pro to, aby se v příštím roce zúčastnil mistrovství světa s továrním speciálem Subaru Impreza WRC. Nakonec však zústává, stejně jako jeho bývalý kolega z juniorského továrního týmu Suzuki, bez angažmá.

„Jsem z toho hodně zklamán. Pro celý projekt jsme udělali maximum. Dokonce jsme i s fanoušky rozjeli projekt Wilks 500 Club, kteří tak měli možnost finančně se na celé akci podílet. Za jejich přispění i pomoci jednoho velkého sponzora se nám podařilo nasbírat všechny potřebné peníze, koncem tohoto týdne jsme chtěli udělat velkou tiskovou konferenci. Bohužel, odchodem Subaru z mistrovství světa se celý projekt zhroutil,“ řekl zklamaně Guy Wilks, který tak mohl jít ve šlépějích předchozích anglických jezdců Subaru, bývalých mistrů světa Colina McRae a Richarda Burnse.

Jakým způsobem se bude nadále odvíjet Wilksova budoucnost je zatím nejistá. Jistou výhodou je přítomnost peněz, takže případně by mohl startovat s privátním Fordem či Citroënem. Úplně vyloučena není ani účast Prodrivu s Imprezami WRC bez účasti Subaru. Teprve nejbližší dny, týdny i měsíce ukáží, jak se celá situace vyvine. Přestože již byla uzávěrka přihlášek do mistrovství světa, v současném stavu by FIA nejspíše nějakého týmového 'opozdilce' nejspíše vzala.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist