www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Mundl: Aigner věděl dlouho, že si musí najít sponzora

22. prosince 2008 • 21:10

Několikanásobný rakouský šampion Raimund Baumschlager stál u zrodu juniorského projektu, který ve spolupráci s výrobcem energetických nápojů Red Bull dokázal dotáhnout Andrease Aignera až k titulu mistra světa produkčních aut. V minulých dnech však vzájemná spolupráce skončila.

„Je potřeba zdůraznit, že smlouva s Red Bullem končila v 31. prosince tohoto roku a nebude prodloužena. Společně s Thomasem Überallem, marketingovým zástupcem Red Bullu, jsme se snažili najít pro Andrease místo, ale bohužel bezúspěšně.

Každopádně jsme minimálně poslední tři roky Andreasovi říkali, že musí přivést do projektu nějakého svého partnera, protože Red Bull neměl zájem celý program sám financovat. Andi za celé tyto tři roky nepřivedl ani jediného. Po letošním roce navíc prohlásil, že nemá zájem sednout do ničeho jiného, než WRC, že by pro něj další starty v PCWRC neměly smysl. Teď se dostal do situace, kdy nejspíše nebude závodit vůbec.

Vždycky jsem říkal, že já jsem jen něco jako patron, hlavní věci si musí Red Bull a Andi Aigner řešit sami mezi sebou, ani moje společnost BRR do toho nezasahovala. Každopádně po prožitých zkušenostech mohu potvrdit, že do podobného projektu, jako byl ten náš s hledáním nového mladého jezdce, již nejspíš v budoucnu nepůjdu,“ řekl k celé problematice Raimund Baumschlager.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist