www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2008

Hänninen: Když jsem viděl Villagru s WRC, šel jsem do rizika

2. srpna 2009 • 21:00

S cílem udržet suverénní vedení ve skupině produkčních vozů nastupoval do dnešní závěrečné etapy Finské rally Juho Hänninen, tovární pilot Škody Motorsport. Vidina skalpu vozu WRC byla ale silnější a tak šel Juho v závěrečných zkouškách do rizika s tím, přestihnout Villagru s Fordem Focus WRC týmu Munchi’s, což se povedlo a Fin tím tak dokázal dovézt Fabii S2000 na vynikající desáté pozici celkově.

„Když jsem viděl, že můžeme ještě chytit Villagru s WRC, prostě jsem do toho rizika šel. Teď je moje radost dvojnásobná, protože se to povedlo. S autem jsme po celý víkend neměli jediný problém, za což bych chtěl celému týmu BRR poděkovat. Týmová spolupráce byla perfektní,“ říká Juho Hänninen v cíli.

Spokojenost panovala i u šéfa týmu Raimunda Baumschlagera. „Výsledek nám všem udělal obrovskou radost. Juho předvedl ohromný výkon. Škoda Motorsport znovu prokázala, jak vážně myslí zákaznický program, jsme neustále zásobeni tím nejlepším, co je k dispozici. To je také jediný možný způsob, jak takovýchto výsledků dosahovat.“

Hänninen dokázal zajet nejrychlejší čas na 21 vložkách z celkových 23 a skupinu produkčních vozů vyhrál s luxusním náskokem 2:41.5 minuty na druhého Antona Aléna s továrním Abarthem Grande Punto S2000.

Konečné pořadí skupiny N, Finská rally:

1. Hänninen/Markkula (FIN) - Škoda Fabia S2000 - 3:04:54.6

2. Alen/Alanne (FIN) - Fiat G. Punto S2000 - + 2:41.5

3. Flodin/Andersson (SWE) - Subaru Impreza - + 5:48.5

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist