www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2009

ELPA Rally po ceremoniálním startu

25. září 2009 • 21:07

Před zraky stovek diváků dnes ve večerních hodinách odstartovalo 32 posádek do letošní ELPA Rally, devátého dílu seriálu mistrovství Evropy. Zítra na soutěžní dvojice čeká šest rychlostních zkoušek o celkové délce 127 kilometrů, oproti původním plánům bude RZ 1/4 New Drossohori zkrácena od cíle o 1.4 km. První vůz vyjede ze servisu v 8:00 místního času.

Ohlasy jezdců z ceremoniálního startu:

1, SOLOWOW Michal - BARAN Maciek (PEUGEOT 207 S2000)

Rally v Řecku je pokaždé jiná. Se zdejším terénem nemám žádné zkušenosti, nicméně je jasné, že zkoušky budou hodně tvrdé a náročné zejména v prvních průjezdech. Naším cílem je zvítězit zde, ale to chce asi každý.

2, BASSO Giandomenico - DOTTA Mitia (FIAT Grande Punto S2000)

Mám tuto rally rád. Zkoušky jsou pěkné a technické, přestože ne zrovna nejvhodnější pro náš vůz. Bude to rozhodně zajímavá bitva ve zbytku letošního šampionátu.

3, FONTANA Corrado - CASSINA Carlo (MITSUBISHI Lancer Evo 9)

Je to moc pěkná rally. V Řecku jsme poprvé a přestože se šotolinou nemám moc zkušeností, chci soutěž dokončit na dobré pozici.

7, PAPADIMITRIOU Ioannis - HARRYMAN Allan (MITSUBISHI Lancer Evo 9)

Jsem přesvědčen, že letos jsou zkoušky mnohem zajímavější, náročnější a zároveň lépe připravené, než v minulosti. Pokusíme se jet na maximum!

8, VOVOS Aris - “EL - EM” (MITSUBISHI Lancer Evo 9)

Je to moc pěkná rally se zajímavými účastníky. Pokusíme se udělat vše pro dobrý výsledek. Pokud nasadíme stabilní a rychlé tempo, myslím, že můžeme pomýšlet i na vítězství.

ELPA Rally Press Office
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist