www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2009

Egon Smékal vzpomíná na Rallye Antibes 2009 (+ONBOARD)

foto

18. ledna 2010 • 12:00

Den před startem Rallye Monte Carlo se ještě vrátíme na loňskou Rallye Antibes - Cote d'Azur, která se z části jezdí na shodných tratích na sever od Monte Carla. Této soutěže se úspěšně zúčastnil i Egon Smékal a právě s ním si na říjnovou účast zavzpomínáme.

žádný příspěvek celý článek »

Video z průběhu mistrovství Evropy 2009

foto

3. ledna 2010 • 13:00

Mistry Evropy se pro rok 2009 stala posádka Giandomenico Basso - Mitia Dotta. Jedenáctidílný seriál starého kontinentu si dnes připomeneme úchvatným souhrnným videem v HD kvalitě, jehož autorem je náš stálý italský redakční spolupracovník Cricket.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z testů Antonína Tlusťáka

foto

20. listopadu 2009 • 19:30

Již před dvěma týdny jsme avizovali, že si vítěz skupiny A i dvoukolek v rámci MMČR a ME Antonín Tlusťák pořídil na nadcházející sezónu novou zbraň. Dnes si můžete prohlédnout pár snímků z testování soutěžního speciálu, které pro vás zachytil náš stálý redakční spolupracovník František Dušek.

příspěvků: 1 celý článek »

Antonín Tlusťák má doma novou krásku

foto

9. listopadu 2009 • 16:45

Antonín Tlusťák si dal pro sezónu 2009 hodně náročné cíle – pokusit se vybojovat titul mistra Evropy ve dvoukolkách a zároveň zvítězit v rámci MMČR v klasifikaci vozů s jednou poháněnou nápravou, skupině A i třídě A6. Tento náročný úkol se mu společně s Janem Škaloudem podařilo bezezbytku naplnit.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye du Valais vyhrál Hotz, mistrem Evropy je Basso

foto

2. listopadu 2009 • 19:00

Domácí pilot Grégoire Hotz s Peugeotem 207 S2000 opanoval letošní ročník Rallye du Valais. Druhého v cíli Giandomenica Bassa porazil o téměř minutu. Pro sympatického Itala bylo však důležitější porazit Michala Solowowa, čímž vybojoval titul mistra Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Výsledky z Rallye du Valais ONLINE

foto

29. října 2009 • 15:00

Již v 15:28 odstartuje první rychlostní zkouška závěrečné soutěže letošního seriálu mistrovství Evropy, švýcarská Rallye du Valais. Přestože se na startu neobjeví Hervé von Dach a Eric Mauffrey (více ZDE), i tak se bude nač dívat.

příspěvků: 1 celý článek »

Basso vyhrál Antibes + ohlasy z cíle v MP3

foto

23. října 2009 • 08:00

Předposlední díl letošního mistrovství Evropy, Rallye Antibes - Cote d'Azur, výrazně naznačil, kdo se stane nástupcem Lucy Rossettiho na piedestalu krále evropských soutěží. Svým suverénním výkonem se k tomuto úspěchu přiblížil tovární jezdec Abarthu Giandomenico Basso.

žádný příspěvek celý článek »

Evropské seriály FIA čekají změny (+ kalendář ME 2010)

foto

21. října 2009 • 18:45

Mistrovství Evropy 2009 ještě ani neskončilo, ale na nadcházející sezoně kontinentálního seriálu a přidružených evropských pohárů se již pilně pracuje. Pro rok 2010 byla pravidla pro šampionáty FIA lehce modifikována a zároveň s jejich odsouhlasením byla přijata i forma kalendářů ME a jednotlivých zónových mistrovství. Cílem změn v pravidlech je přilákat na start mezinárodních soutěží větší počet z různých zemí.

příspěvků: 1 celý článek »

První etapa Antibes ve fotografiích a MP3 ohlasech

foto

18. října 2009 • 02:00

Úvodní etapa Rallye Antibes českým posádkám příliš nepřála. Černého pronásledují problémy s brzdami, Pletka odstoupil kvůli přehřívání motoru, jen Egon Smékal vede třídu N3. Na čele žádné překvapení, za dominujícím Bassem bojují o stříbro Solowow a Fontana.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z tréninků Rallye Antibes - Cote d'Azur

foto

15. října 2009 • 20:45

Předposlední díl seriálu ME se i letos odehrává ve Francii v okolí Antibes. Na Azurovém pobřeží je krapet lepší počasí než v České republice, což můžete posoudit ze seznamovacích jízd, kterých se zúčastnila i trojice českých posádek.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rally Elpa od Františka Duška

foto

15. října 2009 • 10:00

Již zítra odstartuje předposlední díl letošního mistrovství Evropy, Rally Elpa. Dnes se však ještě vrátíme k tomu předchozímu, který se jel před dvěma týdny v Řecku. Souboje na tradičně náročných rychlostních zkouškách v okolí Itey pro vás zachytil náš stálý redakční spolupracovník František Dušek.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rallye Antibes - Cote d'Azur

foto

9. října 2009 • 08:00

Velice slušné obsazení slibuje seznam přihlášených posádek na předposlední díl letošního mistrovství Evropy, Rallye Antibes - Cote d'Azur. Na tratích z legendární Rallye Monte Carlo se tentokráte představí i nebývale početná skupina zástupců z České republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Luca Betti se vrací do mistrovství Evropy

foto

7. října 2009 • 15:45

Po tříměsíční přestávce se do kolotoče mistrovství Evropy vrací italský pilot Luca Betti. Společně s Piercarlem Capolongem se koncem příštího týdne zúčastní se svým obvyklým Peugeotem 207 S2000 Rallye Antibes - Cote d'Azur.

žádný příspěvek celý článek »

Basso novým lídrem mistrovství Evropy

foto

29. září 2009 • 14:20

Ioannis Papadimitriou zvítězil ve své domácí ELPA Rally, devátém podniku mistrovství Evropy. Giandomenico Basso dojel druhý a dva závody před koncem šampionátu vede klasifikaci ME; s devítibodovým mankem jej následuje Michal Solowow, který v Řecku bohužel musel odstoupit ze slibně rozjeté soutěže. Polský pilot tak nejenže ztratil vedení v kontinentálním seriálu, ale dotáhl se na něj i Corrado Fontana, jenž se tak po nevydařené Barum Czech Rally Zlín opět vrátil do boje o celkové evropské stříbro.

žádný příspěvek celý článek »

ELPA Rally po ceremoniálním startu

foto

25. září 2009 • 21:07

Před zraky stovek diváků dnes ve večerních hodinách odstartovalo 32 posádek do letošní ELPA Rally, devátého dílu seriálu mistrovství Evropy. Zítra na soutěžní dvojice čeká čest rychlostních zkoušek o celkové délce 127 kilometrů, oproti původním plánům bude RZ 1/4 New Drssohori zkrácena od cíle o 1.4 km. První vůz vyjede ze servisu v 8:00 místního času.

žádný příspěvek celý článek »

toplist