www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2009

Luca Betti se vrací do mistrovství Evropy

7. října 2009 • 15:45

Po tříměsíční přestávce se do kolotoče mistrovství Evropy vrací italský pilot Luca Betti. Společně s Piercarlem Capolongem se koncem příštího týdne zúčastní se svým obvyklým Peugeotem 207 S2000 Rallye Antibes - Cote d'Azur.

„Už se nemůžu dočkat. Jsem velice rád, že se nám podařilo dát dohromady veškeré prostředky a můžeme se společně s Piercarlem zase postavit na start závodu,“ neskrývá nadšení Luca Betti.

Ten se naposledy zúčastnil červencové Rally Bulgaria. „Od Bulharska jsme nestartovali, ale tuhle pauzu jsme potřebovali. Během uplynulých měsíců jsem tvrdě pracoval na zajištění své budoucnosti, kompletně jsme zreorganizovali náš tým. Kimera Racing vznikla na začátku letošního roku, neměli jsme pokrytý kompletní rozpočet. Velkou ránu do rozpočtu nám navíc udělala moje nehoda na rally v Turecku. Teď už jsem ale zpátky, v Antibes, na stejných tratích, kde se v lednu jezdívá slavné Rallye Monte Carlo,“ prozradil italský jezdec.

Právě tyto tratě Bettimu sedí. V minulosti, ještě v rámci JWRC, byl schopen na této trati konkurovat těm nejlepším, na letošním Rallye Monte Carlo skončil s Renaultem Clio R3 ve velice těžké konkurenci na výborném desátém místě absolutně. „Týden před Antibes si však ještě odbudu premiéru na sedadle spolujezdce. Při Rally Legend usednu do auta s přítelem jednoho ze svých sponzorů Dariem Truccem, který se vrací se svou Simcou Rally 2 na závodní tratě po více než třiceti letech,“ dodal Betti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist